Рецепт Фруктовий плов фото

Фруктовий плов
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Солодке, Гарячі страви, Плов

Рецепт приготування фруктового плову знадобиться під час посту. Блюдо виходить пікантним, але не нудотним. Припаде до смаку вегетаріанцям.

Фруктовий плов - незвичайне, на перший погляд, страва. Для більшості плов асоціюється з великою кількістю східних спецій і м'ясом баранини. Під час посту теж хочеться себе побалувати чимось смачним, солодкий плов з сухофруктами - відмінний варіант). Для приготування фруктового плову можна також використовувати свіжі фрукти (влітку так обов'язково)), додати горіхи або мед. Не бійтеся експериментувати! Смак може бути і насичено-солодким, а може і терпко-гострим (залежить від того, розбавити ви сік водою чи ні, покладіть більше імбиру, не ведмідь, т.Д.).

1. Моркву миємо, чистим, нарізаємо соломкою. Обсмажуємо з невеликою кількістю масла.

2. Рис і сухофрукти промиваємо (рис краще брати не круглий).

3. Я дам Каструлі (бажано з щільним дном). Викладаємо спочатку моркву, потім рис і сухофрукти. Заливаємо все соком.

4. Закриваємо казан кришкою. Відправляємо на повільний вогонь варитися хвилин 30.

5. Потім додаємо всі наші спеції і готуємо ще хвилин 10.

Готовому плову даємо охолонути, подаємо, прикрасивши сухофруктами. Радуйте себе і своїх близьких! Смачного!


  • Мал - 1 Склянка
  • Морква - 1 штука
  • Чорнослив - 10 штук
  • Чорнослив - 10 штук
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Яблука сушені - 1/2 склянки
  • Сік яблучний або виноградний- 2 склянки
  • Барбарис - - За смаком
  • Імбир - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Фруктовий плов - незвичайне, на перший погляд, страва. Для більшості плов асоціюється з великою кількістю східних спецій і м'ясом баранини. Під час посту теж хочеться себе побалувати чимось смачним, солодкий плов з сухофруктами - відмінний варіант). Для приготування фруктового плову можна також використовувати свіжі фрукти (влітку так обов'язково)), додати горіхи або мед. Не бійтеся експериментувати! Смак може бути і насичено-солодким, а може і терпко-гострим (залежить від того, розбавити ви сік водою чи ні, покладіть більше імбиру, не ведмідь, т.Д.).

1. Моркву миємо, чистим, нарізаємо соломкою. Обсмажуємо з невеликою кількістю масла.

2. Рис і сухофрукти промиваємо (рис краще брати не круглий).

3. Я дам Каструлі (бажано з щільним дном). Викладаємо спочатку моркву, потім рис і сухофрукти. Заливаємо все соком.

4. Закриваємо казан кришкою. Відправляємо на повільний вогонь варитися хвилин 30.

5. Потім додаємо всі наші спеції і готуємо ще хвилин 10.

Готовому плову даємо охолонути, подаємо, прикрасивши сухофруктами. Радуйте себе і своїх близьких! Смачного!

Схожі рецепти