Рецепт Фруктовий плов фото

Фруктовий плов
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Солодке , Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування фруктового плову знадобиться під час посту. Блюдо виходить пікантним, але не нудотним. Припаде до смаку вегетаріанцям.

Опис приготування:

Фруктовий плов - незвичайне, на перший погляд, страва. Для більшості плов асоціюється з великою кількістю східних спецій і м'ясом баранини. Під час посту теж хочеться себе побалувати чимось смачним, солодкий плов з сухофруктами - відмінний варіант). Для приготування фруктового плову можна також використовувати свіжі фрукти (влітку так обов'язково)), додати горіхи або мед. Не бійтеся експериментувати! Смак може бути і насичено-солодким, а може і терпко-гострим (залежить від того, розбавити ви сік водою чи ні, покладіть більше імбиру, не ведмідь, т.Д.).

1. Моркву миємо, чистим, нарізаємо соломкою. Обсмажуємо з невеликою кількістю масла.

2. Рис і сухофрукти промиваємо (рис краще брати не круглий).

3. Я дам Каструлі (бажано з щільним дном). Викладаємо спочатку моркву, потім рис і сухофрукти. Заливаємо все соком.

4. Закриваємо казан кришкою. Відправляємо на повільний вогонь варитися хвилин 30.

5. Потім додаємо всі наші спеції і готуємо ще хвилин 10.

Готовому плову даємо охолонути, подаємо, прикрасивши сухофруктами. Радуйте себе і своїх близьких! Смачного!


  • Мал - 1 Склянка
  • Морква - 1 штука
  • Чорнослив - 10 штук
  • Чорнослив - 10 штук
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Яблука сушені - 1/2 склянки
  • Сік яблучний або виноградний- 2 склянки
  • Барбарис - - За смаком
  • Імбир - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Фруктовий плов - незвичайне, на перший погляд, страва. Для більшості плов асоціюється з великою кількістю східних спецій і м'ясом баранини. Під час посту теж хочеться себе побалувати чимось смачним, солодкий плов з сухофруктами - відмінний варіант). Для приготування фруктового плову можна також використовувати свіжі фрукти (влітку так обов'язково)), додати горіхи або мед. Не бійтеся експериментувати! Смак може бути і насичено-солодким, а може і терпко-гострим (залежить від того, розбавити ви сік водою чи ні, покладіть більше імбиру, не ведмідь, т.Д.).

1. Моркву миємо, чистим, нарізаємо соломкою. Обсмажуємо з невеликою кількістю масла.

2. Рис і сухофрукти промиваємо (рис краще брати не круглий).

3. Я дам Каструлі (бажано з щільним дном). Викладаємо спочатку моркву, потім рис і сухофрукти. Заливаємо все соком.

4. Закриваємо казан кришкою. Відправляємо на повільний вогонь варитися хвилин 30.

5. Потім додаємо всі наші спеції і готуємо ще хвилин 10.

Готовому плову даємо охолонути, подаємо, прикрасивши сухофруктами. Радуйте себе і своїх близьких! Смачного!

Схожі рецепти