Фруктовий плов
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування фруктового плову знадобиться під час посту. Блюдо виходить пікантним, але не нудотним. Припаде до смаку вегетаріанцям.
Фруктовий плов - незвичайне, на перший погляд, страва. Для більшості плов асоціюється з великою кількістю східних спецій і м'ясом баранини. Під час посту теж хочеться себе побалувати чимось смачним, солодкий плов з сухофруктами - відмінний варіант). Для приготування фруктового плову можна також використовувати свіжі фрукти (влітку так обов'язково)), додати горіхи або мед. Не бійтеся експериментувати! Смак може бути і насичено-солодким, а може і терпко-гострим (залежить від того, розбавити ви сік водою чи ні, покладіть більше імбиру, не ведмідь, т.Д.).
1. Моркву миємо, чистим, нарізаємо соломкою. Обсмажуємо з невеликою кількістю масла.
2. Рис і сухофрукти промиваємо (рис краще брати не круглий).
3. Я дам Каструлі (бажано з щільним дном). Викладаємо спочатку моркву, потім рис і сухофрукти. Заливаємо все соком.
4. Закриваємо казан кришкою. Відправляємо на повільний вогонь варитися хвилин 30.
5. Потім додаємо всі наші спеції і готуємо ще хвилин 10.
Готовому плову даємо охолонути, подаємо, прикрасивши сухофруктами. Радуйте себе і своїх близьких! Смачного!
- Мал - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Чорнослив - 10 штук
- Чорнослив - 10 штук
- Ізюм - 1/2 склянки
- Яблука сушені - 1/2 склянки
- Сік яблучний або виноградний- 2 склянки
- Барбарис - - За смаком
- Імбир - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Моркву миємо, чистим, нарізаємо соломкою. Обсмажуємо з невеликою кількістю масла.
2. Рис і сухофрукти промиваємо (рис краще брати не круглий).
3. Я дам Каструлі (бажано з щільним дном). Викладаємо спочатку моркву, потім рис і сухофрукти. Заливаємо все соком.
4. Закриваємо казан кришкою. Відправляємо на повільний вогонь варитися хвилин 30.
5. Потім додаємо всі наші спеції і готуємо ще хвилин 10.
Готовому плову даємо охолонути, подаємо, прикрасивши сухофруктами. Радуйте себе і своїх близьких! Смачного!