Рецепт Французький пиріг з яблуками фото

Французький пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Пропоную рецепт, як приготувати французький пиріг з яблуками. Це випічка з пісочного тіста з смачною соковитою начинкою з яблук. Процес приготування дуже простий. Прекрасний варіант до чаю!

Форму для випічки використовуйте діаметром 20 см, щоб пиріг вийшов високим. Яблука використовуйте зелених сортів, але краще, щоб вони не були надто соковитими, інакше в процесі приготування вони втратять форму і перетворяться в пюре. Замість родзинок можна використовувати чорну смородину, виходить відмінно!

  • Яблука - 1200 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (в начинку)
  • Цукор - 100 грам (в начинку)
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки (в начинку)
  • Ізюм - 140 грам
  • Ром - 1 Ст. Ложка (в начинку)
  • Борошно - 280 грам
  • Цукор - 65 грам (в тісто)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/4 чайних ложки (в тісто)
  • Вершкове масло - 115 грам (в тісто)
  • Яйця - 2 штуки (в тісто)
1
Замочіть родзинки на 10 хвилин, потім злийте воду, а сухофрукти просушіть. Яблука очистіть, виріжте у них серцевину, наріжте тонкими скибочками.
2
У сотейнику розтопіть вершкове масло, викладіть в нього яблука, родзинки, цукор і корицю. На середньому вогні під закритою кришкою тушкуйте яблука, помішуючи, поки не випарується більша частина рідини.
3
Вимкніть вогонь, додайте ром, перемішайте і залиште начинку остигати.
4
З'єднайте просіяне борошно, цукор, сіль і розпушувач. Перетріть сухі інгредієнти з охолодженим вершковим маслом. Потім додайте 2 яйця і замісити тісто. Загорніть його в харчову плівку і відправте на 40 хвилин в холодильник.
5
Розділити тісто 2 нерівні частини і розкачайте їх товщиною до 0, 5 см. Більшу частину перекладіть в змащену маслом форму, сформуйте бортики. Викладіть начинку, накрийте другою частиною тіста. Краї тесту з'єднайте виделкою, проколіть пиріг в кількох частинах.
6
Випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин до золотистого кольору тесту.
7
В кінці приготування змастіть верх пирога цукровий сиропом. Для цього 140 грам цукрової пудри змішайте з 2 чайними ложками води і доведіть до кипіння.

Схожі рецепти