Французький пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 20 г. 0 хв.
Пропоную рецепт, як приготувати французький пиріг з яблуками. Це випічка з пісочного тіста з смачною соковитою начинкою з яблук. Процес приготування дуже простий. Прекрасний варіант до чаю!
Опис приготування:
Форму для випічки використовуйте діаметром 20 см, щоб пиріг вийшов високим. Яблука використовуйте зелених сортів, але краще, щоб вони не були надто соковитими, інакше в процесі приготування вони втратять форму і перетворяться в пюре. Замість родзинок можна використовувати чорну смородину, виходить відмінно!
- Яблука - 1200 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (в начинку)
- Цукор - 100 грам (в начинку)
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки (в начинку)
- Ізюм - 140 грам
- Ром - 1 Ст. Ложка (в начинку)
- Борошно - 280 грам
- Цукор - 65 грам (в тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки (в тісто)
- Вершкове масло - 115 грам (в тісто)
- Яйця - 2 штуки (в тісто)
1
Замочіть родзинки на 10 хвилин, потім злийте воду, а сухофрукти просушіть. Яблука очистіть, виріжте у них серцевину, наріжте тонкими скибочками.
2
У сотейнику розтопіть вершкове масло, викладіть в нього яблука, родзинки, цукор і корицю. На середньому вогні під закритою кришкою тушкуйте яблука, помішуючи, поки не випарується більша частина рідини.
3
Вимкніть вогонь, додайте ром, перемішайте і залиште начинку остигати.
4
З'єднайте просіяне борошно, цукор, сіль і розпушувач. Перетріть сухі інгредієнти з охолодженим вершковим маслом. Потім додайте 2 яйця і замісити тісто. Загорніть його в харчову плівку і відправте на 40 хвилин в холодильник.
5
Розділити тісто 2 нерівні частини і розкачайте їх товщиною до 0, 5 см. Більшу частину перекладіть в змащену маслом форму, сформуйте бортики. Викладіть начинку, накрийте другою частиною тіста. Краї тесту з'єднайте виделкою, проколіть пиріг в кількох частинах.
6
Випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин до золотистого кольору тесту.
7
В кінці приготування змастіть верх пирога цукровий сиропом. Для цього 140 грам цукрової пудри змішайте з 2 чайними ложками води і доведіть до кипіння.