Рецепт Форель з вершками в духовці фото

Форель з вершками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Форель
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Неймовірно ніжна рибка, запечена з цибулькою, морквиною і під вершковим соусом порадує гурманів своїм смаком і пікантним ароматом. Блюдо також добре і в холодному вигляді. Рекомендую!

Опис приготування:

Запечена форель - це завжди смачно. А запечена форель під вершками - це справжнє свято для любителів вишуканих і ніжних рибних страв! Для приготування форелі в духовці під вершками можна взяти готові стейки з форелі або приготувати їх самому, розбивши рибу. В останньому випадку не викидайте голову і плавники, з них можна зварити легкий рибний бульйон, він стане в нагоді в приготуванні вершкового соусу.

  • Форель - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Рибна приправа - За смаком
  • Вершки - 1 Склянка
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Рибний бульйон - 0, 75 склянки
  • Тертий сир - За смаком
форель з вершками в духовці - фото крок 1
Спочатку обробити тушку форелі, очистіть її і наріжте на стейки.
Шматки форелі посоліть і викладіть у форму для запікання.
форель з вершками в духовці - фото крок 2
Цибуля поріжте півкільцями, а морквину краще натерти на тертці. Обсмажте овочі до золотистого кольору в невеликій кількості масла на розігрітій сковороді.
форель з вершками в духовці - фото крок 3
Викладіть у форму для запікання поверх риби обсмажені овочі.
форель з вершками в духовці - фото крок 4
Соус готується так: на сковороді розігрійте вершкове масло, додайте до нього борошно. Перемішайте і обсмажуйте хвилини 2, потім влийте вершки, постійно помішуючи, довести до zagusteniâ. Потім додайте бульйон. Додайте спеції для риби, готуйте ще хвилин 5. Якщо хочете, щоб соус був більш рідким, додайте більше бульйону.
Залийте вершковий соусом рибку рівномірно.
форель з вершками в духовці - фото крок 5
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Потім (по бажанню) можете дістати рибку і посипати її зверху тертим сиром. Поверніть ще на 10 хвилин в духовку, щоб сир розплавився і утворилася рум'яна кірочка.
форель з вершками в духовці - фото крок 6
Готову форель під вершками в духовці подавайте з картопляним пюре, рисом або овочами. Дуже до речі буде біле вино. Смачного!

Схожі рецепти