Форель з вершками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ніжна рибка, запечена з цибулькою, морквиною і під вершковим соусом порадує гурманів своїм смаком і пікантним ароматом. Блюдо також добре і в холодному вигляді. Рекомендую!
Запечена форель - це завжди смачно. А запечена форель під вершками - це справжнє свято для любителів вишуканих і ніжних рибних страв! Для приготування форелі в духовці під вершками можна взяти готові стейки з форелі або приготувати їх самому, розбивши рибу. В останньому випадку не викидайте голову і плавники, з них можна зварити легкий рибний бульйон, він стане в нагоді в приготуванні вершкового соусу.
- Форель - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Рибна приправа - За смаком
- Вершки - 1 Склянка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 80 грам
- Рибний бульйон - 0, 75 склянки
- Тертий сир - За смаком
Спочатку обробити тушку форелі, очистіть її і наріжте на стейки.
Шматки форелі посоліть і викладіть у форму для запікання.
Шматки форелі посоліть і викладіть у форму для запікання.
Цибуля поріжте півкільцями, а морквину краще натерти на тертці. Обсмажте овочі до золотистого кольору в невеликій кількості масла на розігрітій сковороді.
Викладіть у форму для запікання поверх риби обсмажені овочі.
Соус готується так: на сковороді розігрійте вершкове масло, додайте до нього борошно. Перемішайте і обсмажуйте хвилини 2, потім влийте вершки, постійно помішуючи, довести до zagusteniâ. Потім додайте бульйон. Додайте спеції для риби, готуйте ще хвилин 5. Якщо хочете, щоб соус був більш рідким, додайте більше бульйону.
Залийте вершковий соусом рибку рівномірно.
Залийте вершковий соусом рибку рівномірно.
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Потім (по бажанню) можете дістати рибку і посипати її зверху тертим сиром. Поверніть ще на 10 хвилин в духовку, щоб сир розплавився і утворилася рум'яна кірочка.
Потім (по бажанню) можете дістати рибку і посипати її зверху тертим сиром. Поверніть ще на 10 хвилин в духовку, щоб сир розплавився і утворилася рум'яна кірочка.
Готову форель під вершками в духовці подавайте з картопляним пюре, рисом або овочами. Дуже до речі буде біле вино. Смачного!