Форель слабосолена
(покроковий рецепт з фото)
Солона червона риба - відмінна закуска до будь-якого свята. Бутерброд з червоною рибою - чудовий вечерю або сніданок. А самому засолити рибу зовсім не так складно, як здається. Купуємо і солимо!
Ніжну і смачну вишукану закуску дуже легко можна приготувати вдома. В цьому випадку ви будете впевнені, що ніякі консерванти до рибі не додавалися. Як ви зможете переконатися, рецепт засолювання дуже простий. А ваша форель вийде ніжною і смачною.
- Форель - 2 кілограма (вага чистого філе)
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка (по бажанню)
Випатрати форель, відріжемо голову. Ретельно промиємо і обсушити.
Потім обробляємо рибу на два великих філе. Вибираємо з них залишилися кісточки.
У невеликому посуді змішаємо сіль і цукор. Якщо ви вирішили додати перець, додайте його зараз. Ще можна додати подрібнений лавровий лист.
Збризкаємо філе лимонним соком, посипаємо його сумішшю солі і цукру з усіх боків.
Викладаємо рибу в лоток або емальований посуд. Для зручності разрежем на великі шматки. Накриваємо плоскою кришкою або тарілкою, ставимо зверху вантаж. На кілька годин залишимо рибу при кімнатній температурі, в мисці утворюється сік. А потім відправляємо рибу в мисці з вантажем в холодильник годин на 12.
Рибка готова. Нарізаємо тонкими скибочками і подаємо до столу. Частину, що залишилася просолену рибу витягаємо з розсолу, можна відправити її на зберігання в морозильну камеру.