Рецепт Фокачча з сиром фото

Фокачча з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Моцарелла , Пармезан
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На природу
Випічка , Фокачча
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Фокачча - це італійська тонка, витончена, неймовірно смачна коржик. Традиційно фокаччею з сиром подається до закусок, салатів і супів, м'ясних страв, але може використовуватися як хліб для сендвічів.

Опис приготування:

Для бюджетного варіанту можна замінити пармезан звичайним твердим сиром, вийде не гірше. Але оливкова олія і оливки нічим замінити неможливо До речі, перед випічкою кульки можна присипати кунжутом. Ось і всі секрети, як приготувати фокаччу з сиром.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Пармезан - 100 грам
  • Моцарелла - 150 грам
  • Оливки - 1 штука (банку)
  • Томатний соус - 2 Ст. Ложки
фокачча з сиром - фото крок 1
1. З'єднайте цукор і дріжджі, додайте трохи теплої води, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
фокачча з сиром - фото крок 2
2. Борошно просійте, додайте сіль і перемішайте.
фокачча з сиром - фото крок 3
3. Зробіть лунку в борошні, Відведіть туди дріжджову суміш і залишок води. Додайте оливкову олію і вимішуйте тісто 8-10 хвилин.
фокачча з сиром - фото крок 4
4. Пріпиліте стіл борошном, перекладіть тісто і місіть, додаючи оливкова мало. Має вийти м'яке, еластичне тісто. Залиште його підніматися в тепле місце на хвилин 40-60.
фокачча з сиром - фото крок 5
5. Розділити тісто 15-17 кульок. У кожен покладіть шматочок моцарели і оливку або маслину. Знову сформуйте кульку. Викладіть все кульки в деко поряд і дайте їм 15 хвилин піднятися.
фокачча з сиром - фото крок 6
6. Змастіть кульки томатним соусом, посипте зверху пармезаном. Випікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
фокачча з сиром - фото крок 7
7. Їсти можна теплими

Схожі рецепти