Фокачча з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Фокачча - це італійська тонка, витончена, неймовірно смачна коржик. Традиційно фокаччею з сиром подається до закусок, салатів і супів, м'ясних страв, але може використовуватися як хліб для сендвічів.
Для бюджетного варіанту можна замінити пармезан звичайним твердим сиром, вийде не гірше. Але оливкова олія і оливки нічим замінити неможливо До речі, перед випічкою кульки можна присипати кунжутом. Ось і всі секрети, як приготувати фокаччу з сиром.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Моцарелла - 150 грам
- Оливки - 1 штука (банку)
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
1. З'єднайте цукор і дріжджі, додайте трохи теплої води, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
2. Борошно просійте, додайте сіль і перемішайте.
3. Зробіть лунку в борошні, Відведіть туди дріжджову суміш і залишок води. Додайте оливкову олію і вимішуйте тісто 8-10 хвилин.
4. Пріпиліте стіл борошном, перекладіть тісто і місіть, додаючи оливкова мало. Має вийти м'яке, еластичне тісто. Залиште його підніматися в тепле місце на хвилин 40-60.
5. Розділити тісто 15-17 кульок. У кожен покладіть шматочок моцарели і оливку або маслину. Знову сформуйте кульку. Викладіть все кульки в деко поряд і дайте їм 15 хвилин піднятися.
6. Змастіть кульки томатним соусом, посипте зверху пармезаном. Випікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
7. Їсти можна теплими