Рецепт Фокачча лукана фото

Фокачча лукана
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Зелень , Дріжджове тісто , Базилік
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка , Фокачча
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сьогодні розповім вам, як приготувати фокаччу Лукань - традиційний хліб італійського регіону Базіліката. Цей хліб один з найсмачніших, тому обов'язково приготуйте відразу подвійну порцію!

Опис приготування:

Після приготування цього дивовижного хліба вам більше не захочеться ніякого іншого, так як аромат і красива текстура роблять його кращим варіантом випічки. Такий хліб обов'язково необхідно посипати сушеним базиліком, паприкою або іншими прянощами. Так він буде більш ароматним і апетитним. Також настійно рекомендую звернути його в спіраль, це робить розріз хліба надзвичайно красивим. За бажанням велику морську сіль можна замінити кунжутом або кмином.

  • Борошно - 250 грам
  • Дріжджі пресовані - 9 грам
  • Вода - 160 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки (по 2 ст. Ложки в тісто і в начинку)
  • Паприка мелена - 2 Ст. Ложки
  • Часник сушений мелений - 1 Чайна ложка
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
фокачча лукана - фото крок 1
1. Пресовані дріжджі змішайте з цукром і 2 немає. Ложками теплої води. Розмішайте до пастоподібного стану і додайте до залишилася теплій воді.
фокачча лукана - фото крок 2
2. Розведені дріжджі змішайте з просіяного борошном, додаючи її невеликими порціями. Додайте сіль і 1 ст. Ложку рослинної олії. Вимішуйте тісто протягом 10 хвилин (воно повинно вийти досить липким).
фокачча лукана - фото крок 3
3. Миску змастіть рослинною олією, обкатайте в ньому тісто, накрийте харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на годину, щоб тісто збільшилася вдвічі.
фокачча лукана - фото крок 4
4. Розпластайте тісто руками в прямокутник, складіть його вздовж втричі, після чого поверніть равликом. Залиште тісто під харчовою плівкою в теплому місці на 30 хвилин.
фокачча лукана - фото крок 5
5. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 5 см. Вилийте на нього 2 ст. Ложки рослинної олії і рівномірно розподіліть його пензликом. Додайте солодку сушену паприку, сушений часник і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
фокачча лукана - фото крок 6
6. Загинаючи 1/3 тесту, масажними рухами дайте паприці вбратися в тісто. Проробіть так з кожною стороною. Посипте тісто сушеним базиліком і скачайте в рулет, після чого загорніть його в спіраль.
фокачча лукана - фото крок 7
7. Перенесіть спіраль на деко і накрийте рушником при кімнатній температурі на 30 хвилин. Змастіть фокаччу рослинним маслом, посипте паприкою і великою морською сіллю.
фокачча лукана - фото крок 8
8. Перекладіть фокаччу на розігрітий лист, відправте в розігріту до 250 градусів духовку на 5 хвилин, поле чого зменшіть температуру до 220 градусів і випікайте 15-17 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти