Рецепт Фарш з гарбузом фото

Фарш з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Гарбуз
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 хв.

Спробуйте надати улюбленої страви з фаршу трохи новий смак - додайте в фарш гарбуз. Незвичний для нас фарш з гарбузом є класикою в Середній Азії, там його додають в манти і інші блюда.

Опис приготування:

Перш ніж розповісти вам, як приготувати фарш з гарбузом, я вам розповім про історію походження цього блюда. Як людям взагалі прийшла в голову ідея додавати в м'ясний фарш гарбуз? Відповідальність за достовірність інформації не відповідаю, але за однією з версій, яку я прочитав у книзі, гарбуз стали додавати в фарш з міркувань економії. Якщо зробити все правильно, то гарбуз в фарші не відчувається зовсім - здається, ніби це чисте м'ясо. А кількість фаршу збільшується. Тобто, замість 1 кг фаршу купуємо 750 г, а що залишилися 250 гр добираємо гарбузом. Економія!

Ну і, треба сказати, фарш з гарбузом виходить дійсно дуже смачним. Я додаю його в манти і пельмені, але теоретично з ним можна робити що завгодно - ті ж котлети смажити, наприклад.

Ну, а зараз - простий рецепт фаршу з гарбузом. Дуже простий!

1. М'якоть баранини (можна використовувати і свинину, але найкраще підходить саме баранина) за допомогою м'ясорубки або комбайна перетворюємо в фарш.

2. Цибуля чистий, дрібно нарізаємо.

3. М'якоть гарбуза натираємо на середній тертці.

4. Змішуємо м'ясний фарш, терту гарбуз, дрібно нарізану цибулю. Додаємо в суміш яйце, IRU, сіль і перець. Вимішуємо до консистенції гладкого фаршу.

Власне, от і все - фарш з гарбузом готовий до подальшого використання. Хай щастить!


  • Баранина (м'якоть) - 800 грам
  • Гарбуз - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Зіра (кмин) - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
Перш ніж розповісти вам, як приготувати фарш з гарбузом, я вам розповім про історію походження цього блюда. Як людям взагалі прийшла в голову ідея додавати в м'ясний фарш гарбуз? Відповідальність за достовірність інформації не відповідаю, але за однією з версій, яку я прочитав у книзі, гарбуз стали додавати в фарш з міркувань економії. Якщо зробити все правильно, то гарбуз в фарші не відчувається зовсім - здається, ніби це чисте м'ясо. А кількість фаршу збільшується. Тобто, замість 1 кг фаршу купуємо 750 г, а що залишилися 250 гр добираємо гарбузом. Економія!

Ну і, треба сказати, фарш з гарбузом виходить дійсно дуже смачним. Я додаю його в манти і пельмені, але теоретично з ним можна робити що завгодно - ті ж котлети смажити, наприклад.

Ну, а зараз - простий рецепт фаршу з гарбузом. Дуже простий!

1. М'якоть баранини (можна використовувати і свинину, але найкраще підходить саме баранина) за допомогою м'ясорубки або комбайна перетворюємо в фарш.

2. Цибуля чистий, дрібно нарізаємо.

3. М'якоть гарбуза натираємо на середній тертці.

4. Змішуємо м'ясний фарш, терту гарбуз, дрібно нарізану цибулю. Додаємо в суміш яйце, IRU, сіль і перець. Вимішуємо до консистенції гладкого фаршу.

Власне, от і все - фарш з гарбузом готовий до подальшого використання. Хай щастить!

Схожі рецепти