Фарш з гарбузом

Фарш з гарбузом
Кількість порцій: 4 Час приготування: 15 хв.
Спробуйте надати улюбленої страви з фаршу трохи новий смак — додайте в фарш гарбуз. Незвичний для нас фарш з гарбузом є класикою в Середній Азії, там його додають в манти і інші блюда.

опис приготування:

Перш ніж розповісти вам, як приготувати фарш з гарбузом, я вам розповім про історію походження цього блюда. Як людям взагалі прийшла в голову ідея додавати в м'ясний фарш гарбуз? Відповідальність за достовірність інформації не відповідаю, але за однією з версій, яку я прочитав у книзі, гарбуз стали додавати в фарш з міркувань економії. Якщо зробити все правильно, то гарбуз в фарші не відчувається зовсім — здається, ніби це чисте м'ясо. А кількість фаршу збільшується. Тобто, замість 1 кг фаршу купуємо 750 г, а що залишилися 250 гр добираємо гарбузом. економія!

Ну і, треба сказати, фарш з гарбузом виходить дійсно дуже смачним. Я додаю його в манти і пельмені, але теоретично з ним можна робити що завгодно — ті ж котлети смажити, наприклад.

Ну, а зараз — простий рецепт фаршу з гарбузом. Дуже простий!

1. м'якоть баранини (можна використовувати і свинину, але найкраще підходить саме баранина) за допомогою м'ясорубки або комбайна перетворюємо в фарш.

2. цибуля чистий, дрібно нарізаємо.

3. М'якоть гарбуза натираємо на середній тертці.

4. Змішуємо м'ясний фарш, терту гарбуз, дрібно нарізану цибулю. Додаємо в суміш яйце, IRU, сіль і перець. Вимішуємо до консистенції гладкого фаршу.

власне, от і все — фарш з гарбузом готовий до подальшого використання. хай щастить!


  • баранина (м'якоть)  — 800 грам
  • гарбуз— 500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 3 штуки
  • яйце— 1 штука
  • зіра (кмин)  — 1,5 чайних ложки
  • сіль, перець— — За смаком
Перш ніж розповісти вам, як приготувати фарш з гарбузом, я вам розповім про історію походження цього блюда. Як людям взагалі прийшла в голову ідея додавати в м'ясний фарш гарбуз? Відповідальність за достовірність інформації не відповідаю, але за однією з версій, яку я прочитав у книзі, гарбуз стали додавати в фарш з міркувань економії. Якщо зробити все правильно, то гарбуз в фарші не відчувається зовсім — здається, ніби це чисте м'ясо. А кількість фаршу збільшується. Тобто, замість 1 кг фаршу купуємо 750 г, а що залишилися 250 гр добираємо гарбузом. економія!

Ну і, треба сказати, фарш з гарбузом виходить дійсно дуже смачним. Я додаю його в манти і пельмені, але теоретично з ним можна робити що завгодно — ті ж котлети смажити, наприклад.

Ну, а зараз — простий рецепт фаршу з гарбузом. Дуже простий!

1. м'якоть баранини (можна використовувати і свинину, але найкраще підходить саме баранина) за допомогою м'ясорубки або комбайна перетворюємо в фарш.

2. цибуля чистий, дрібно нарізаємо.

3. М'якоть гарбуза натираємо на середній тертці.

4. Змішуємо м'ясний фарш, терту гарбуз, дрібно нарізану цибулю. Додаємо в суміш яйце, IRU, сіль і перець. Вимішуємо до консистенції гладкого фаршу.

власне, от і все — фарш з гарбузом готовий до подальшого використання. хай щастить!


Схожі рецепти

Баранячий фарш в домашніх умовах

Баранячий фарш в домашніх умовах

В основному баранячий фарш в домашніх умовах роблять у вигляді основи для котлет, люля-кебаба, інших м'ясних страв. Готується він дуже швидко і любить гострі спеції. Баранячий фарш популярний в азіатській кухні. опис приготування: котлети, люля-кебаб або зрази — всі ці страви можна приготувати...

читати далі
Баранячий фарш

Баранячий фарш

Баранячий фарш - це прекрасна основа для ароматних святкових страв і делікатесів. Завдяки легкості в приготуванні і сполучуваності з іншими продуктами, він дуже популярний в різних кухнях світу. опис приготування: З баранячого фаршу можна приготувати як вишукані, так і прості, але дуже смачні ...

читати далі
Фарш без м'ясорубки

Фарш без м'ясорубки

Є простий спосіб приготувати фарш без м'ясорубки. Але не з будь-якого м'яса це можна зробити, відмінно підходять ніжні сорти, наприклад курка, індичка, качка. Дивіться як приготувати фарш без м'ясорубки! опис приготування: Щоб приготувати фарш без м'ясорубки знадобиться терка. заморозьте філе,...

читати далі
Фарш для біляшів

Фарш для біляшів

Хто з нас не любить біляші? смачно, ситно і швидко! Але ось начинка іноді виходить сухуватою. Щоб уникнути подібного, раджу приготувати фарш для біляшів у цій простому рецептом. опис приготування: Так як же приготувати фарш для біляшів правильно? Адже так не хочеться, щоб біляші не виправдали ...

читати далі
Фарш для чебуреків

Фарш для чебуреків

Всім іноді хочеться чогось смачного і шкідливого. Для мене лідер серед таких страв — чебуреки. розповідаю, як я готую фарш для чебуреків — рецепт перевірений часом, так що користуйтеся! опис приготування: Ніякої магазинний фарш не зрівняється з домашнім. розповідаю, як приготувати смачний фарш...

читати далі