Čeremša взимку
(покроковий рецепт з фото)
Черешма володіє чудовими смаковими властивостями, а також масою корисних лікувальних якостей. Її вживають свіжою, але якщо хочете заготовити черемшу про запас, скористайтеся даними рецептом.
Заготовимо черемшу на зиму в домашніх умовах. Молоді пагони черемші я промиваю під холодною водою, а потім кидаю в киплячу солону воду і варю до м'якості. Після перекладаю черемшу разом з рідиною в стерилізовані банки, додавши оцет. Банки щільно закриваю і перевертаю до повного охолодження. Консервацію зберігаю в прохолодній коморі. Хай щастить!
- Цибуля - За смаком (молоді пагони)
- Сіль - 1 За смаком
- Оцет - 1 За смаком
Ретельно промиваємо пагони черемші.
У великій каструлі кип'ятимо воду, додаємо в неї сіль (з 1 літр води - 1, 5 ст.Л. Солі).
Додаємо в каструлю черемшу і варимо поки вона трохи не пом'якшиться.
Розкладаємо черемшу в стерилізовані банки (разом з водою в якій вона варилася). У кожну 750 граязик банку я додаю по 1 ст.Л. Оцту. Банки закручуємо і перевертаємо до повного охолодження, укутавши в рушник.
Готово! Зберігаємо консервацію в прохолодному і темному місці.