Рецепт Elebrod (суп з пива) фото

Elebrod (суп з пива)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Норвезька кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Скандинавська кухня мені дуже сподобалася після подорожі по північних країнах. Одним з найбільш цікавих страв був норвезький суп з пива "елеброд" . Спробуємо приготувати його на своїй кухні?

Рецепт приготування норвезького супу "елеброд" надзвичайно простий, боятися що в ньому міститься алкоголь не варто, так як він випарується. Готують суп в кожній норвезькій сім'ї по-своєму, але загальний принцип простий, взяти пиво, бажано світле і згустити його яйцями, молоком і борошном, заправити спеціями.

  • Пиво - 500 мілілітрів (світле)
  • Молоко - 25 мілілітрів
  • Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цукровий пісок - 0, 5 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Імбир - 1 щіпка
  • Лимонна цедра - 1 щіпка
  • Грінки - 100 грам (або сухарики)
  • Гвоздика - За смаком
Elebrod (суп з пива) - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 2
Влийте світле пиво в каструлю, додайте цедру лимона, імбир, пару зірочок гвоздики, поставте на вогонь, нагрійте до закипання. Алкоголь міститься в пиві впоратися.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 3
В молоко додайте половину борошна і змішайте до однорідності.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 4
Відокремте яєчні білки від жовтків.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 5
Всипте борошно до білків і гарненько збийте.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 6
Додайте до білків з борошном цукровий пісок і знову збийте.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 7
Влийте в пиво суміш молока з борошном і нагрійте до закипання.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 8
Збийте жовтки.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 9
Додайте суміш білків з борошном в суп, знову нагрійте до закипання.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 10
Зніміть з вогню, додайте жовтки і дайте настоятися 5-8 хвилин.
Elebrod (суп з пива) - фото крок 11
Подавайте "елеброд" з сухариками або грінками, зеленню, чорним меленим перцем. Смак незвичайний, але його треба розкуштувати. Смачного!

Схожі рецепти