Elebrod (суп з пива)
(покроковий рецепт з фото)
Скандинавська кухня мені дуже сподобалася після подорожі по північних країнах. Одним з найбільш цікавих страв був норвезький суп з пива "елеброд" . Спробуємо приготувати його на своїй кухні?
Рецепт приготування норвезького супу "елеброд" надзвичайно простий, боятися що в ньому міститься алкоголь не варто, так як він випарується. Готують суп в кожній норвезькій сім'ї по-своєму, але загальний принцип простий, взяти пиво, бажано світле і згустити його яйцями, молоком і борошном, заправити спеціями.
- Пиво - 500 мілілітрів (світле)
- Молоко - 25 мілілітрів
- Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 0, 5 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Імбир - 1 щіпка
- Лимонна цедра - 1 щіпка
- Грінки - 100 грам (або сухарики)
- Гвоздика - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Влийте світле пиво в каструлю, додайте цедру лимона, імбир, пару зірочок гвоздики, поставте на вогонь, нагрійте до закипання. Алкоголь міститься в пиві впоратися.
В молоко додайте половину борошна і змішайте до однорідності.
Відокремте яєчні білки від жовтків.
Всипте борошно до білків і гарненько збийте.
Додайте до білків з борошном цукровий пісок і знову збийте.
Влийте в пиво суміш молока з борошном і нагрійте до закипання.
Збийте жовтки.
Додайте суміш білків з борошном в суп, знову нагрійте до закипання.
Зніміть з вогню, додайте жовтки і дайте настоятися 5-8 хвилин.
Подавайте "елеброд" з сухариками або грінками, зеленню, чорним меленим перцем. Смак незвичайний, але його треба розкуштувати. Смачного!