ELC
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Улюблена в народі закуска складе гідну конкуренцію холодцю на святковому столі. Рекомендую нескладний рецепт приготування сальтисону з м'яса. Дивіться, як приготувати сальтисон в домашніх умовах.
Опис приготування:
ELC, як і холодець, можна варити довго. Але за допомогою мультиварки-скороварки цей час скорочується до приємних півтори години! Для приготування сальтисону я беру корейку свинини, а також свинячі ноги. Багато ще додають вуха, хрящі та інше субпродукти, але моїм рідним таке не дуже подобається. До того ж, в моєму розумінні, вуха і хрящі швидше для сальтисона підходять.
- Свинина - 3 кілограма
- Свинячі ратиці - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець рожевий горошком - За смаком
- Гвоздика - За смаком
Підготуйте м'ясо, ноги свинячі замочіть у воді.
Ось і інші інгредієнти для сальтисону.
Поріжте м'ясо і ноги, викладіть їх в мультиварку-скороварку. Додайте цибулю, часник і спеції.
Посоліть гарненько і залийте водою так, щоб вона повністю покривала м'ясо.
Поставте високий тиск і час півтори години. Чекайте звукового сигналу.
Підготуйте форму: візьміть пляшку з-під мінералки, ображати в неї горлечко.
Підготуйте форму: візьміть пляшку з-під мінералки, ображати в неї горлечко.
Після звукового сигналу дістаньте м'ясо, дайте йому охолонути. Потім поріжте дрібно. Викладайте його в обрізану пляшку, додавайте часник рівномірно. Цибуля і спеції не знадобляться. Залийте все бульйоном, що залишився.
Надішліть сальтисон застигати на ніч в холодильник. На ранок можете його вже дістати і порізати на шматочки.
Особливо добре поєднується сальтисон з відвареною картоплею.
Готовий сальтисон подавайте як закуску з гірчицею або хріном з картоплею. Смачного!