Троянди з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати троянди з моркви. Такі трояндочки можна використовувати для прикраси святкових страв. Виглядають вони дуже ефектно, а готуються дуже просто.
Для цього рецепта вибирайте моркву великого діаметра. З однієї великої моркви виходить приблизно 2-3 троянди. Нарізати моркву потрібно тонко, зручніше робити це за допомогою терки-шинкування.
- Морква - 1 штука
- Вода - 150-200 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Морква очистіть від шкірки і наріжте на тонкі кружальця. Замочіть морква в воді з сіллю на 30 хвилин, щоб кружечки стали еластичними і м'якими.
Потім промийте морквяні кружечки в холодній воді і обсушити за допомогою паперових рушників.
Викладіть 15-20 морквяних кружечків в рівний ряд. Кожен наступний кружечок повинен закривати половину попереднього.
Скрутіть морквяний ряд в рулон, починаючи від самого першого кружечка. Потім скріпіть рулончик зубочистками.
Розправте пелюстки морквяної троянди. Зубочистки можна акуратно підрізати або замаскувати зеленню.
Роза з моркви готова!