Джем «Сонце в січні»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите робити заготовки на зиму в домашніх умовах, тоді не проходите мимо цього обладнаного рецепта. Яскравий, приголомшливо ароматний і неймовірно смачний джем точно стане вашим улюбленцем!
На сніданок, в якості перекусу або солоденького до чаю для дітей і дорослих це чудовий варіант. Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати джем "сонце в січні" . Назва говорить сама за себе: в зиязик пору ця сонячна смакота буде як не можна до речі. Оцініть прекрасне поєднання гарбуза і кураги. Хочу звернути вашу увагу на те, що із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 6 баночок по 225 грам.
- Чорнослив - 250 грам
- Гарбуз - 500 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 750 мілілітрів
- Сік лимона - 4 Ст. Ложки
1. Процес слід почати з того, що замочіть курагу в 600 мл води і залиште на ніч. Вранці очистіть гарбуз, наріжте невеликими кубиками, викладіть в каструлю і залийте залишився водою. Після закипання додайте сік лимона.
2. Коли гарбуз стане м'якою, додайте курагу разом з водою, в якій вона замочувалася (якщо сухофрукти брудні, краще після замочування поміняти воду пару раз, а потім вже залишити на ніч). Варіть на повільному вогні ще хвилин 15.
3. Всипте цукор, акуратно перемішайте.
4. Варіть джем до необхідної консистенції, періодично помішуючи. Якщо вам подобається більш однорідна текстура, можна подрібнити все занурювальним блендером, а після ще проварити трохи.
5. Готовий джем розлийте по чистим стерилізованим баночках і відразу закатати.
6. Переверніть і залиште остигати догори дном. Потім приберіть в темне прохолодне місце, а після відкривання зберігайте в холодильнику.