Салат «зимове сонце»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, яскравий і симпатичний зиязикай салат з маринованими грибами, морквою і цибулею. Такий сонячний салат можна подати до свята або порадувати домашніх в будній день.
Салат можна зібрати за допомогою кулінарного кільця або ж викладати шари в піалу з харчовою плівкою, а потім перевернути. Для заправки ідеально підходить соус на основі натурального йогурту.
- Морква - 1 штука
- Гриби мариновані - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Яблуко - 1 частина
- Часник - 2 зубчики
- Йогурт натуральний - 180 грам
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Шпинат - 1 пучок
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
Підготуємо інгредієнти.
Морква трьом на тертці і обсмажуємо 5-7 хвилин на соняшниковій олії.
До готової моркви додаємо пропущений через прес часник і все перемішуємо.
Піалу вистилає харчовою плівкою. На дно кладемо морква.
Готуємо соус. В натуральний йогурт 8-10% жирності додаємо гірчицю, сіль, перець і все перемішуємо.
Морква змащуємо соусом.
Цибуля ріжемо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії.
Цибуля додаємо в салат.
Наступним шаром висипаємо терті на тертці варені яйця і додаємо соус.
Мариновані гриби нарізаємо і викладаємо поверх яєць.
Додаємо половинку тертого яблука.
Потім, насипаємо нарізаний шпинат.
На плоску тарілку ставимо перевернуту догори дном піалу з салатом. Прибираємо піалу і знімаємо харчову плівку. Салат "зимове сонце" готовий. Смачного!