Дуже смачний бургер
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам рецепт дуже смачного бургера. Причому зверніть увагу: готується він без майонезу або кетчупу, але виходить неймовірно соковитим! дивимося рецепт!
В оригінальному рецепті використовувався сир "проволоне", але у мене в холодильнику лежав шматочок голландського, він теж прекрасно впорався із завданням. А соковитий перець, смажений з цибулею у винному оцті, став родзинкою бургера. Обов'язково спробуйте приготувати за моїм рецептом, а я вам докладно покажу, як приготувати смачний бургер навіть без соусів!
- Фарш - 200 грам (для італійських ковбасок)
- Паприка - 0, 5 штуки
- Лук білий - 0, 5 штуки (або фіолетовий)
- Винний оцет - 2 чайних ложки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Сир - 2-3 скибочок
- Печиво - 1 Ст. Ложка (для бургера)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Підготуйте продукти. Для котлет знадобиться не просто фарш, а фарш для італійських ковбасок, це нежирний фарш з додаванням солі, червоного перцю, білого вина і фенхеля. Якщо такого немає під рукою, візьміть звичайний свинячо-яловичий фарш, додайте солі трохи, перцю чорного і червоного, пару ложок вина білого, добре перемішайте.
2. Розігрійте столову ложку масла, обсмажте паприку до м'якості. Якщо перчин невелика, то поріжте її вздовж соломкою, у мене була велика, я порізала поперек.
3. Коли перець буде майже готовий, додайте цибулю (дуже тонко порізаний), обсмажте. В кінці влийте оцет винний і випарити рідину. Перекладіть перець в піалу.
4. Фарш укладіть в кулінарне кільце, надайте пресом форму. Можна просто руками зробити котлету по діаметру булочки або трохи більше, адже він ужарівается. Котлету обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки і прозорого соку.
5. На готову котлету покладіть 2-3 скибочки сиру, дайте йому розплавитися. Зніміть.
6. Булочку порежьте на 2 частини вздовж.
7. Кожну частину обсмажте на жирі від смаження котлети. Булочка повинна добре прогрітися, всередині вона залишиться м'якою, але придбає хрусткі скориночки.
8. Збираємо бургер. На тарілочку покладете нижню частину булочки.
9. Далі - соковита гаряча котлета з сиром.
10. Зверху - смажений перець з цибулею. Можна посипати свіжою зеленню, яка є в будинку.
11. І завершує бургер друга половина смаженої булочки. Готово!
12. Смачного!