Домашня настоянка
(покроковий рецепт з фото)
Домашні настоянки вигідно відрізняються від магазинних своєю якістю. Вони відмінно підходять до будь-якого святкового застілля. Ви будете впевнені в якості ароматного напою, адже приготуєте його самі.
Ароматна і смачна настоянка гідна того, щоб подати її найдорожчим гостям. Вона легко п'ється і не настільки міцна, як горілка, тому покуштувати її можуть і жінки, звиклі до не дуже міцних алкогольних напоїв. А як приготувати домашню настоянку, я розповім вам прямо зараз.
- Горілка - 500 мілілітрів (або самогон)
- Апельсини - 2 штуки
- Гвоздика - 10 штук
- Апельсинові скоринки - 2 штуки (з 2-х апельсинів)
Ось все інгредієнти, які нам знадобляться для приготування настоянки. Апельсинові скоринки краще заздалегідь підсушити.
Гвоздику і апельсинові скоринки викладаємо в пляшку і заливаємо горілкою. Щільно закупорюють і ставимо в темне місце на два тижні.
Ось так виглядає настоянка через два тижні. Проціджуємо її, додаємо вичавлений з апельсинів сік (не більше 1 склянки). Щільно закриваємо і ставимо в темне місце на місяць.
Час минув, Отфильтруем напій через марлю. Можна дегустувати смачну настойку!