Домашній майонез
(покроковий рецепт з фото)
Домашній майонез - відмінна заміна магазинному, так як він не містить консервантів, виходить недорогим, а спеції в нього можна додавати за бажанням, кожен раз створюючи новий смак.
Кількість порцій: 3
- Яйце - 1 штука
- Сіль, цукор, гірчичний - по 1/2 Чайних ложки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне, rafinirovannoe - 160 мілілітрів
Готуємо всі необхідні інгредієнти: вони повинні бути КОМНАТНОЙ температури і обов'язково СВІЖИМИ.
У чашу вбиваємо яйце. Всипаємо сіль, цукор і додаємо гірчицю. Збиваємо 1-2 хвилини, поки маса не стане однорідною.
Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вливаємо олію. Коли маса почне помітно густіти, вливаємо масло, що залишилося і лимонний сік.
Майонез готовий. Смачного.
*Зберігати в холодильнику в щільно закритій банці можна до двох тижнів.