Десерт «Флоренція»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 7 г. 0 хв.
Цей дуже відомий десерт своїй назві зобов'язаний Флоренції, так як в ній був шалено популярний. Ще можливо, що назва йому було дано через зовнішньої схожості з куполами собору.
Опис приготування:
Десерт неймовірно цікавий, м'який і заманює. Відмінно підійде для романтичної вечері, так як в ньому витає пристрасть самій Італії. Приготувати його можна не тільки на вершках, але і sиre, ідеально підійде Маскарпоне. Тепер ви готові дізнатися, як приготувати десерт"Флоренція" .
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершки 33% - 500 мілілітрів
- Цукрова пудра - 100 грам
- Шоколад - 100 грам
- Фундук смажений - 50 грам
- Розчинна кава - 1 Чайна ложка
- Лікер - 1 Ст. Ложка
- Какао - За смаком
Збийте яйця з дрібкою солі, до них малими дозами додайте цукор. Після посипте борошном і легкими рухами змішайте з яєчної сумішшю (обережно, лопаткою).
Змастіть маслом пергамент, покрийте їм деко. Викладайте і розрівнюйте тісто. Потрібно попередньо розігріти духовку до 190 градусів. Випікайте в ній основу для нашого десерту 8 хвилин. Тісто має стати трохи золотистим.
Отриману випічку перекладайте на новий пергамент і накривайте мокрим рушником. Після того як бісквіт охолов, акуратно знімайте папір. Розріжте його на витягнуті трикутники, щоб потім викласти в глибоку салатницю у вигляді «купола».
Візьміть салатник, викладіть розрізаний бісквіт гострими кінцями до центру, як показано на фото. Після приготуйте каву об'ємом 100 мл. Остудіть і додайте лікер. Змішайте, просочіть їм бісквіт.
Готовий крем. Збийте вершки, додайте пудру. Натріть в суміш одну третину шоколадної плитки. Фундук дрібно наріжте і закиньте в вершки.
Заповніть бісквітну основу отриманим кремом, помістіть її в холодильник. Що залишився шоколад розтопіть на водяній бані і змішайте зі вершкам. Отриману начинку викладайте в центр десерту.
Далі накрийте дно нашого десерту залишилися шматочками бісквіту, які заздалегідь просочіть в суміші лікеру і кави. Накрийте харчової плівкою і залиште в холодильнику на 6 годин.
Перед самою подачею потрібно перевернути блюдо і зняти плівку. Заздалегідь виріжте з паперу трикутник, з його допомогою посипте десерт какао-порошком і пудрою.