Dehin
(покроковий рецепт з фото)
Дехін - м'який сирний сир з дахи, натурального йогурту. Чим краще дахи, тим смачніше дехін. Рецепт, як приготувати дехін, простий. Досить відважити йогурт через марлю, т. Це. Видалити сироватку.
Найкраще використовувати домашній йогурт з незбираного молока. В цьому випадку у вас вийде ніжна, солодка сиркова маса з вершковим смаком. Її можна їсти просто так, можна використовувати в різні десерти і випічку. Наприклад, в рецептах, де використовуються схожі м'які сирні сири, як "філадельфія" або "маскарпоне & Quot.
Сироватку, отриману після схилу йогурту, Не викидайте, а використовуйте в випічці або інших рецептах. Її також можна заморозити кубиками і потім протирати шкіру обличчя для додання їй свіжості. Готуйте з задоволенням!
- Йогурт домашній - 1 літр
- Сіль - 1 Чайна ложка (по бажанню)

Візьміть охолоджений йогурт, додайте сіль.
Прокладіть сито марлею в 4 шару, влейте йогурт. Розподіліть його по всій поверхні.
У мене ось така спеціальна саморобна конструкція. Одне велике пластикове відро з кришкою, два маленьких відерця, одне з них з маленькими дірочками, як сито. У центрі кришки отвір, діаметр якого відповідає діаметру маленького пластикового відерця.
Прокладіть сито марлею в 4 шару, влейте йогурт. Розподіліть його по всій поверхні.
У мене ось така спеціальна саморобна конструкція. Одне велике пластикове відро з кришкою, два маленьких відерця, одне з них з маленькими дірочками, як сито. У центрі кришки отвір, діаметр якого відповідає діаметру маленького пластикового відерця.

Кінці марлі складіть поверх йогурту, зверху упакуйте харчовою плівкою (я ставлю зверху ще одне пластикове відерце) і поставте в холодильник на 12-18 годин. Для отримання більш щільного сиру, залиште масу стікати на добу.

На наступний день можна пробувати наш ніжний дехін. Смачного!