Цвітна капуста з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста з грибами - просте пісне блюдо, повне вітамінчиків. Але його можна "прикрасити" декількома інгредієнтами і отримати абсолютно нове і незвичайне гаряче, яке порадує домашніх.
Цвітна капуста з грибами в нашому випадку обросла інгредієнтами і стало дуже смачною вітамінною бомбою, до того ж - ситної бомбою, т.К. Ми додали крупу. Якщо у вас не виявилося під рукою кус-кус, то можна використовувати будь-яку улюблену крупу, гречку, наприклад. Можна також зварити макарони-черепашки маленького розміру. Таким чином приготовані овочі можна подавати і без крупи.
Листова капуста - дуже корисна, але її також можна замінити на будь-яку іншу капусту, шпинат або салат.
Фантазуйте, творите і будьте здорові!
- Кускус - 3/4 склянки
- Лук-пориста - 1 штука
- Печериці - 8-10 штук
- Кольорова капуста - 1/2 штуки
- Капуста листова (пучок) - 1 штука
- Бульйон (курячий або овочевий) - 1/4 склянки
- Квасоля консервована - 1/2 склянки
- Журавлина sushenaya - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 20 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. У маленькій каструльці доведіть до кипіння склянку води. Додайте кус-кус, перемішайте і щільно закрийте кришкою. Вимкніть вогонь і залиште крупу настоятися протягом 5 хвилин. Через 5 хвилин кашу можна буде викладати на блюдо сервіровки.
2. Промийте білу частину цибулі-порею. Наріжте його тонкими кружечками.
3. Промийте і просушіть паперовим рушником листову капусту. Наріжте ножем. Замість неї можна використовувати китайську (пекінську) капусту або шпинат.
4. Гриби очистіть і промийте, наріжте тонкими пластинками. Цвітну капусту розділите на суцвіття, промийте або обіллєте окропом. Поставте сковороду на середній вогонь. Влийте в неї рослинне масло і покладіть шматочок вершкового. Перемішайте. На розтоплену суміш масел покладіть цибулю-порей, злегка обсмажте. Потім додайте нарізані гриби і цвітну капусту. Смажте, помішуючи, протягом 6-8 хвилин.
5. Сушену журавлину залийте окропом на кілька хвилин, потім злийте. Додайте в сковороду нарізану листовий салат, квасоля і журавлину. Додати сіль, поперчіть і залийте овочі готовим бульйоном. Тушьте їх ще протягом 5 хвилин.
6. Готовність визначайте по цвітній капусті, вона повинна бути м'якою. Готові овочі перемішайте з кус-кус. Крупа вбере зайву рідину. Блюдо з цвітної капусти з грибами подавайте гарячим. Смачного!