Рецепт Цвітна капуста з грибами фото

Цвітна капуста з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Гриби , Кольорова капуста
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Цвітна капуста з грибами - просте пісне блюдо, повне вітамінчиків. Але його можна"прикрасити" декількома інгредієнтами і отримати абсолютно нове і незвичайне гаряче, яке порадує домашніх.

Опис приготування:

Цвітна капуста з грибами в нашому випадку обросла інгредієнтами і стало дуже смачною вітамінною бомбою, до того ж - ситної бомбою, т.К. Ми додали крупу. Якщо у вас не виявилося під рукою кус-кус, то можна використовувати будь-яку улюблену крупу, гречку, наприклад. Можна також зварити макарони-черепашки маленького розміру. Таким чином приготовані овочі можна подавати і без крупи.

Листова капуста - дуже корисна, але її також можна замінити на будь-яку іншу капусту, шпинат або салат.

Фантазуйте, творите і будьте здорові!

  • Кускус - 3/4 склянки
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Печериці - 8-10 штук
  • Кольорова капуста - 1/2 штуки
  • Капуста листова (пучок) - 1 штука
  • Бульйон (курячий або овочевий) - 1/4 склянки
  • Квасоля консервована - 1/2 склянки
  • Журавлина sushenaya - 1/4 склянки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
цвітна капуста з грибами - фото крок 1
1. У маленькій каструльці доведіть до кипіння склянку води. Додайте кус-кус, перемішайте і щільно закрийте кришкою. Вимкніть вогонь і залиште крупу настоятися протягом 5 хвилин. Через 5 хвилин кашу можна буде викладати на блюдо сервіровки.
цвітна капуста з грибами - фото крок 2
2. Промийте білу частину цибулі-порею. Наріжте його тонкими кружечками.
цвітна капуста з грибами - фото крок 3
3. Промийте і просушіть паперовим рушником листову капусту. Наріжте ножем. Замість неї можна використовувати китайську (пекінську) капусту або шпинат.
цвітна капуста з грибами - фото крок 4
4. Гриби очистіть і промийте, наріжте тонкими пластинками. Цвітну капусту розділите на суцвіття, промийте або обіллєте окропом. Поставте сковороду на середній вогонь. Влийте в неї рослинне масло і покладіть шматочок вершкового. Перемішайте. На розтоплену суміш масел покладіть цибулю-порей, злегка обсмажте. Потім додайте нарізані гриби і цвітну капусту. Смажте, помішуючи, протягом 6-8 хвилин.
цвітна капуста з грибами - фото крок 5
5. Сушену журавлину залийте окропом на кілька хвилин, потім злийте. Додайте в сковороду нарізану листовий салат, квасоля і журавлину. Додати сіль, поперчіть і залийте овочі готовим бульйоном. Тушьте їх ще протягом 5 хвилин.
цвітна капуста з грибами - фото крок 6
6. Готовність визначайте по цвітній капусті, вона повинна бути м'якою. Готові овочі перемішайте з кус-кус. Крупа вбере зайву рідину. Блюдо з цвітної капусти з грибами подавайте гарячим. Смачного!

Схожі рецепти