Цвітна капуста з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста дуже корисна всім без винятку. А з фаршем, да запечена в духовці - смакота. І на святковий стіл виставити не соромно. Отже, готуємо кольорову капусту з фаршем!
Цим блюдом ви зможете здивувати своїх гостей - воно завжди виходить і виглядає красиво на святковому столі. Рецепт приготування цвітної капусти з фаршем дуже простий, по плечу кожній господині. Ваші гості, розсмакувавши це оригінальне блюдо, напевно будуть просити у вас рецепт приготування:
1. Спочатку підготуємо кольорову капусту. Ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо. Капусту можна відварити цілком, а можна розібрати на суцвіття.
2. Вода zakipela, кидаємо в каструлю хвилин на 5 нашу капусту.
3. Дістаємо капустяні суцвіття і залишаємо, щоб стекла вода.
4. В цей час займемося фаршем. Почистимо цибулю і часник і дрібно поріжемо.
5. Змішаємо м'ясний фарш, цибуля, часник, сіль, перець і яйце.
6. Форму, в якій будемо запікати, змащуємо маслом і посипаємо сухарями мул борошном.
7. Викладаємо куполообразно на дно форми фарш і вставляємо в нього маленькі суцвіття капусти.
8. Змащуємо вийшла "клумбу" майонезом або сметаною і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 30.
9. Посипаємо тертим сиром і знову ставимо в духовку до тих пір, поки наша страва не підрум'яниться.
Подавати можна як окрему страву, а можна з картоплею.
- Кольорова капуста - 500 грам
- Фарш - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сир - 100 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки (можна замінити сметаною)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка (половина солі для фаршу, половина - підсолити воду для варіння капусти)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Масло рослинне або вершкове - 1 Ст. Ложка
- Сухарі мелені або борошно - 1 Ст. Ложка
1. Спочатку підготуємо кольорову капусту. Ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо. Капусту можна відварити цілком, а можна розібрати на суцвіття.
2. Вода zakipela, кидаємо в каструлю хвилин на 5 нашу капусту.
3. Дістаємо капустяні суцвіття і залишаємо, щоб стекла вода.
4. В цей час займемося фаршем. Почистимо цибулю і часник і дрібно поріжемо.
5. Змішаємо м'ясний фарш, цибуля, часник, сіль, перець і яйце.
6. Форму, в якій будемо запікати, змащуємо маслом і посипаємо сухарями мул борошном.
7. Викладаємо куполообразно на дно форми фарш і вставляємо в нього маленькі суцвіття капусти.
8. Змащуємо вийшла "клумбу" майонезом або сметаною і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 30.
9. Посипаємо тертим сиром і знову ставимо в духовку до тих пір, поки наша страва не підрум'яниться.
Подавати можна як окрему страву, а можна з картоплею.