Cviştari
(покроковий рецепт з фото)
Cviştari - блюдо грузинської кухні, дуже легке і швидке в приготуванні. По суті це звичайні коржі з кукурудзяного борошна з начинкою з розсолу сиру.
Для того, щоб приготувати чвіштарі піде всього кілька хвилин і на столі у вас буде стояти смачне, апетитне і ситне блюдо, яке підійде і для сніданку і для перекусу протягом дня. Чвіштарі неодмінно подаються гарячими, виною всьому розтанув сир всередині. Класичні чвіштарі готують з ропні сиром, але за бажанням, його можна замінити на звичайний твердий, бринзу і навіть сир.
- Заголовок для палітурки - 2 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки (тепле)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Добре - 150-200 грам
- Вода - За смаком (скільки візьме тісто)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)

Підготуйте всі інгредієнти.

Насипте борошно в глибоку миску.

Додайте тепле молоко, сіль, цукор і м'яке вершкове масло.

Перемішайте і додайте воду. Воду додавайте частинами в міру необхідності. Готове тісто має бути трохи вологим, інакше воно повністю потріскається при готуванні.

Сир наріжте довгастими брусочками.

Від тесту отщіпніте невеликий шматочок і сформуйте кульку. Розплющите кулька у формі коржі і покладіть по центру шматочок сиру. Потім ретельно защипніть краю.

Форма, як і розмір можуть бути різними. Чвіштарі можна сформувати округлими, зразок сирників, круглими, як пончики або у формі човників, як пиріжки. Все буде залежати від нарізки сиру. У мене як раз на фото останній варіант.

Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте коржі з двох сторін до появи рум'яної скоринки.

Готові чвіштарі подавайте до столу гарячими. Смачного!