Рецепт Cviştari фото

Cviştari
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 30 хв.

Cviştari - блюдо грузинської кухні, дуже легке і швидке в приготуванні. По суті це звичайні коржі з кукурудзяного борошна з начинкою з розсолу сиру.

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати чвіштарі піде всього кілька хвилин і на столі у вас буде стояти смачне, апетитне і ситне блюдо, яке підійде і для сніданку і для перекусу протягом дня. Чвіштарі неодмінно подаються гарячими, виною всьому розтанув сир всередині. Класичні чвіштарі готують з ропні сиром, але за бажанням, його можна замінити на звичайний твердий, бринзу і навіть сир.

  • Заголовок для палітурки - 2 склянки
  • Молоко - 0, 5 склянки (тепле)
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Добре - 150-200 грам
  • Вода - За смаком (скільки візьме тісто)
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Cviştari - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
Cviştari - фото крок 2
Насипте борошно в глибоку миску.
Cviştari - фото крок 3
Додайте тепле молоко, сіль, цукор і м'яке вершкове масло.
Cviştari - фото крок 4
Перемішайте і додайте воду. Воду додавайте частинами в міру необхідності. Готове тісто має бути трохи вологим, інакше воно повністю потріскається при готуванні.
Cviştari - фото крок 5
Сир наріжте довгастими брусочками.
Cviştari - фото крок 6
Від тесту отщіпніте невеликий шматочок і сформуйте кульку. Розплющите кулька у формі коржі і покладіть по центру шматочок сиру. Потім ретельно защипніть краю.
Cviştari - фото крок 7
Форма, як і розмір можуть бути різними. Чвіштарі можна сформувати округлими, зразок сирників, круглими, як пончики або у формі човників, як пиріжки. Все буде залежати від нарізки сиру. У мене як раз на фото останній варіант.
Cviştari - фото крок 8
Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте коржі з двох сторін до появи рум'яної скоринки.
Cviştari - фото крок 9
Готові чвіштарі подавайте до столу гарячими. Смачного!

Схожі рецепти