Cвекольнік холодний на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати борщ холодний на кефірі. Це холодний суп з буряка, ідеальний для жарких днів. Цей суп готується просто, виходить красивого яскраво-рожевого кольору.
Холодний борщ на кефірі став популярним у багатьох країнах завдяки своєму приємному, освіжаючому смаку. Він подобається всім без винятку, навіть тим, хто не любить буряк, включаючи дітей. Це просто ідеальний суп для літнього меню, пробуйте на здоров'я.
- Буряк - 400 грам
- Кефір - 1 літр
- Картопля - 300 грам
- Огірки - 300 грам
- Редис - 100 грам
- Цибуля зелена - 50 грам
- Кріп - 20 грам
- Яйця - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Перець чорний Молта - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Картопля і буряк ретельно промийте під холодною проточною водою і відваріть окремо.
2
Варений буряк почистіть і натріть на крупній тертці.
3
Варену картоплю почистіть і наріжте дрібними кубиками.
4
Редис промийте і наріжте тонкими кружальцями.
5
Свіжі огірки дрібно наріжте або теж натріть на крупній тертці.
6
Яйця відварити круто, прохолодний, очистити і залишити 1 яйце для прикраси. Решта яйця дрібно наріжте або натріть на крупній тертці.
7
Дрібно наріжте зелену цибулю і кріп.
8
Всі підготовлені продукти змішайте в каструлі, додайте холодний кефір і перемішайте.
9
Приправте борщ сіллю, перцем і, якщо необхідно, лимонним соком або оцтом.
10
Поставте каструлю в холодильник мінімум на 30 хвилин, потім подавайте суп холодним, прикрасивши кожну порцію скибочкою вареного яйця і нарізаним кропом.