Цибулеві кальцоне з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Любителям італійської кухні пропоную простий рецепт цибульних кальцоне з шинкою, які можуть стати відмінним варіантом закуски для всієї родини і пригощань для гостей.
1. Насамперед необхідно замісити тісто. З'єднати просіяне борошно з дріжджами, сіллю і цукром. Додати оливкове масло і воду. Замісити щільне, але еластичне тісто. Залишити його хвилин на 10-15.
2. Тим часом можна зайнятися цибулею. На сковороді розтопити вершкове масло.
3. Лук очистити і нарізати дрібними кубиками. Надіслати на сковороду і обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору. В рецепт приготування цибулевих кальцоне з шинкою можна використовувати також часник за смаком.
4. Шинку нарізати тонкими брусочками або кубиками, а сир натерти на тертці.
5. Буквально через 15-20 хвилин можна розділити тісто на рівні частини (в залежності від того, якого розміру будуть ваші цибульні кальцоне з шинкою в домашніх умовах) і розкачати на присипаної борошном поверхні.
6. Змастити половину тіста томатним соусом, залишаючи краю.
7. Присипати сиром і викласти обсмажену цибулю. Додати шинку і при бажанні інші інгредієнти - помідори, гриби та інше.
8. Накрити зверху другою половиною тіста (а класичний рецепт цибульних кальцоне з шинкою - це по суті закритий пиріг) і щільно заліпити краю.
9. Зверху можна змастити невеликою кількістю оливкової олії і при бажанні присипати сиром. Відправити в розігріту духовку і запікати до рум'яної скоринки.
- Борошно - 500-550 грам
- Вода - 340 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Дріжджі - 7 грам
- Цибулина - 3-5 штук
- Шинка - 250-300 грам
- Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 100 грам
2. Тим часом можна зайнятися цибулею. На сковороді розтопити вершкове масло.
3. Лук очистити і нарізати дрібними кубиками. Надіслати на сковороду і обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору. В рецепт приготування цибулевих кальцоне з шинкою можна використовувати також часник за смаком.
4. Шинку нарізати тонкими брусочками або кубиками, а сир натерти на тертці.
5. Буквально через 15-20 хвилин можна розділити тісто на рівні частини (в залежності від того, якого розміру будуть ваші цибульні кальцоне з шинкою в домашніх умовах) і розкачати на присипаної борошном поверхні.
6. Змастити половину тіста томатним соусом, залишаючи краю.
7. Присипати сиром і викласти обсмажену цибулю. Додати шинку і при бажанні інші інгредієнти - помідори, гриби та інше.
8. Накрити зверху другою половиною тіста (а класичний рецепт цибульних кальцоне з шинкою - це по суті закритий пиріг) і щільно заліпити краю.
9. Зверху можна змастити невеликою кількістю оливкової олії і при бажанні присипати сиром. Відправити в розігріту духовку і запікати до рум'яної скоринки.