Човники з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки - це дуже корисні і смачні овочі. У них міститься мало калорій, тому страви з ними виходять легким і дуже смачним. Ідеально підійде таке на вечерю. Спробуйте!
Дружня зустріч або романтичний вечір будуть добре доповнені цим блюдом. Рецепт, як приготувати човники з кабачків, перед вами. Блюдо виходить некалорійним і, безумовно, корисним. Це все - заслуга кабачків!
- Кабачки - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томати - 2 штуки
- Фарш - 250 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Перець духмяний мелений - - За смаком
- Паприка сушена мелена - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сир - 150 грам
Вибирайте молоді кабачки, насіння в них майже не видно. Помийте їх і розрізати вздовж на дві половинки. М'якоть акуратно виймаєте за допомогою ложки, повинна вийти форма човники.
Займіться начинкою: очистіть моркву і цибулю, цибулю наріжте маленькими шматочками, моркву натріть на крупній тертці. На сковороді розігрійте олію і до прозорості спассеруйте цибулю, додайте моркву, закрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні хвилин п'ять.
Тепер додайте м'ясний фарш.
Далі - кубики томатів, подрібнену зелень, спеції і сіль. Все перемішайте і хвилин десять тушкуйте.
Закип'ятіть воду, хвилини на три опустіть туди кабачки. Деко змастіть рослинною олією, викладіть туди човники з кабачків. Заповніть їх начинкою, бажано разом з соком. Розігрійте духовку до 180С. Запікайте в ньому кабачки 15-20хвилин. Як тільки кабачки пропекутся, деко вийміть і посипте блюдо тертим сиром.
Хвилин на десять поставте деко ще в духовку, сир повинен розплавитися. Після виймаєте його і даєте кабачкам трохи охолонути. Смачного!