Чізкейк з маком
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом чізкейку з маком. Десерт виходить дуже красивим, смачним, з легкою кислинкою. Він просто створений для чаювання в приємній компанії!
Докладніше, як приготувати чізкейк з маком, я розповім нижче. Дана кількість інгредієнтів розраховане на форму діаметром 22 см. Тофу для цього рецепта вибирайте м'якої консистенції, з нейтральним смаком, можна використовувати шовковий.
- Тофу - 500 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Печиво - 250-300 грам
- Масло кокосове рафінована - 100 грам (або маргарину)
- Ванільний сироп - 1-2 капель
- Мак - 80-100 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Мак залийте окропом і залиште на 20 хвилин. Потім відкиньте на дрібне сито.
Подрібніть в блендері печиво в крихту. Додайте кокосове масло, гарненько вимісити.
Щільно утрамбуйте печиво в форму для випічки. Випікайте корж 10 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
У блендері подрібніть тофу, лимонний сік, цукор, ванільний сироп і крохмаль до однорідного кремового стану. Якщо маса виходить дуже густою, то додайте трохи води.
Розділіть масу з тофу навпіл. В одну додайте мак.
Викладайте по черзі суміш з тофу і макову суміш.
Випікайте чізкейк 40 хвилин при температурі 180 градусів. Остудіть його при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник на 1 час.
Чізкейк з маком готовий, смачного!