Чізкейк «Філадельфія»
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний американський десерт можна приготувати і для звичайного вихідного дня, і до приходу гостей. Хрустка пісочна основа і ніжна начинка з сиру Філадельфія: таке поєднання підкорить всіх!
Цей американський сирний пиріг останнім часом став дуже популярним. Давайте спробуємо приготувати його будинку і отримаємо задоволення ніжним і смачним десертом. Адже рецепт приготування його не такий і складний. У цьому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати чізкейк "філадельфія" . Якщо ви будете в точності слідувати інструкціям рецепта, у вас все вийде смачно!
- Пісочне печиво - 250-300 грам
- Вершкове масло - 160 грам
- Сир Філадельфія - 600 грам
- Цукор - 180 грам
- Вершки 33% - 200 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (по бажанню)
Сир заздалегідь дістанемо з холодильника, а самі починаємо готувати основу чізкейку. Кришимо печиво. Не потрібно подрібнювати його в борошно, просто в дрібну крихту.
Розтопимо вершкове масло і додамо до печива.
Додаємо корицю і все ретельно перемішуємо.
Якщо у вас нероз'ємна форма для запікання, застилає її розрізаним рукавом для запікання. Викладаємо суміш з масла і печива, добре утрамбовують. Можна зробити бортики. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Викладаємо в миску сир, додаємо цукор і на маленькій швидкості міксера перемішуємо.
По одному додаємо яйця і все на тій же швидкості перемішуємо до однорідності.
Тепер додаємо вершки і ванільний цукор, знову перемішуємо. Чи не збиваємо!
Виливаємо отриману масу на остигнула основу чізкейку. Акуратно розрівнюємо.
Ставимо форму з майбутнім чізкейк в глибоке деко і наливаємо в нього до половини воду. І ставимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 50-60 хвилин або трохи довше.
Чізкейк готовий, якщо у нього тремтить тільки середина. Відключаємо духовку і відкриваємо дверцята, нехай чізкейк варто ще годинку. Потім нехай охолоне повністю. Ставимо десерт в холодильник годин на 5-6.
Дістаємо чізкейк з холодильника і за краю рукава виймаємо з форми. Акуратно від'єднуємо краю рукава від чизкейка.
Ну а тепер прикрасимо наш десерт ягодами. Можна посипати какао або тертим шоколадом.
І злегка присипати цукровою пудрою… Прикрашайте на свій смак.
Відрізаємо шматочок і насолоджуємося