Чіпси з Кейла
(покроковий рецепт з фото)
Кейл - кучерява капуста калі, дуже корисна і рідкісна в продажу. Однак якщо вам вдалося її знайти, не втрачайте можливість приготувати чіпси з Кейла!
Докладніше, як приготувати чіпси з Кейла, я розповім нижче. Це така більш здорова альтернатива традиційним чіпсів. Тоненькі, хрусткі, з'їдаються миттєво! Спеції можна взяти будь-які, навіть просто з сіллю буде смачно. Сорт Кейла краще вибирати кучерявий і зелений, він ніжніший за смаком і спеції на такому тримаються краще. Чіпси також можна підсушити в духовці при температурі 160 градусів 15-20 хвилин, але періодично їх перевіряючи і перемішуючи.
- Кейл - 300 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Часник сухий - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Кейл помийте, обсушити. Потім видаліть жорстку ніжку, залишивши тільки листя. Розірвіть їх на відповідні шматочки.
Перекладіть Кейл в глибоку миску, полийте олією і почніть руками стискати листя, щоб вони стали м'якшими.
Додайте сіль, харчові дріжджі і часник, потім добре перемішайте.
Розкладіть листя на піддони для сушки в один шар. Сушіть чіпси 6-8 годин при температурі 50 градусів.
Чіпси з Кейла готові, смачного!