Салат з Кейла і авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Кейл - це листова кучерява капуста темно-зеленого кольору. Вона багата на залізо, кальцієм і вітаміном C. Сьогодні пропоную приготувати салат з Кейла і авокадо. Дуже вдале поєднання інгредієнтів.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати салат з Кейла і авокадо. Вибирайте стиглий і м'який авокадо, найкраще підійде сорт хасс. За бажанням в салат можна додати обсмажені кедрові горіхи або пекан. М'який вершковий авокадо пом'якшує жорстким листя Кейла, тому салат виходить не тільки корисним, але і смачним. Беріть на замітку!
- Кейл - 2-3 штук (листя)
- Помідори - 1-2 штук
- Авокадо - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лимон - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
- Перець чилі мелений - За смаком
- Чебрець - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Листя Кейла помийте і обсушіть за допомогою кухонного рушники. Видаліть листя зі стебла, потім прорвіть їх на шматочки.
Підготуйте заправку. З лимона вичавіть сік. Блендером збийте лимонний сік, рослинне масло і спеції.
Полийте листя Кейла заправкою. Почніть інтенсивно стискати листя салату, щоб вони стали м'якшими.
Листя повинні зменшитися в об'ємі.
Авокадо очистіть від шкірки, наріжте кубиками. Додайте в миску.
Помідори наріжте скибочками середнього розміру, перекладіть в миску. Перемішайте салат.
Салат з Кейла і авокадо готовий, смачного!