Чигян
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Розповім, що таке чігян і з чим його їдять! Якщо не знали і не пробували - це такий східний кисломолочний продукт. Він вам точно сподобається: смачний і ніжний на смак. А ще - корисний! рекомендую!
Опис приготування:
Цей рецепт приготування чігяна в домашніх умовах - просто чудо! Ну, принаймні, особисто мені він дуже подобається. В охолодженому вигляді на смак виходить щось середнє між йогуртом, кефіром і суфле! ух, не знаю, що саме надає напою особливу"желейні" , але п'ється він м'яко і приємно. Спробуйте і ви! Чигян - це дуже смачно!
- Молоко - 3 L
- Бавовна - 0.5 L
- Крем - 9 Ст. Ложок (частка: приблизно по одній столовій ложці на склянку чігяна)
- Цукрова пудра - 0.5 чайних ложки
1. Змішаємо молоко і сколотини. Я ще додаю трохи цукрової пудри, щоб процес бродіння пішов швидше, але це не обов'язково.
2. З 12 годин відправимо каструлю з масою в тепле місце закисати. Далі дістаємо, додаємо сметану, перемішаємо ретельно (можна за допомогою віночка або блендера). Далі охолоджуємо.
3. Після того, як напій повністю охолоне, можна його наливати по склянках і подавати до столу!