Часникові булочки на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Заміна звичайного хліба є, і це закусочні булочки. На святковому столі вони виглядають набагато естетичніше, ніж нарізані шматочки. Також їх можна зробити незвичайними за смаком і виглядом, як тут.
Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати часникові булочки на молоці. Зробимо класичне дріжджове тісто, а окремо підготуємо топпинг з сиру і часнику. Його буде трохи, але смак від цього тільки виграє. Ще зверніть увагу на форму виробів, яка схожа на вузли. Просто і ефектно одночасно.
- Молоко - 480 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Вершкове масло - 150 грам(50 г - в тісто, 100 г - для топпинга)
- Борошно пшеничне - 360 грам
- Борошно пшеничне - 360 грам (цільнозерновий)
- Яйце - 1 штука
- Сухі дріжджі - 4 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Зелена цибуля - 1 штука (перо)
- Кріп - 2 штуки (гілочка)
- Часник - 1 штука
- Пармезан - 60 грам
1. Молоко нагрійте до теплого стану. Потім розчиніть в ньому дріжджі і цукор. Залиште рідина набухати на 10 хвилин.
2. У цей час зробіть тісто. Змішайте міксером на низькій швидкості борошно, яйце, сіль і масло протягом 3-х хвилин. Потім на середній швидкості збивайте ще 8 хвилин.
3. Далі додайте молоко з дріжджами. Замішайте тісто руками. Залиште його набухати на 1 годину при кімнатній температурі.
4. Після цього тісто розкачати в пласт товщиною в 1-1, 5 см.
5. Потім розріжте його навпіл і на смужки.
6. І тепер кожну смужку скрутіть в вузол.
7. Потім вузли викладіть на деко. Залиште їх ще на 30 хвилин, а потім випікайте при 180 градусах в духовці протягом 20 хвилин.
8. Після цього зробіть топпинг. Розтопити масло, додавши в нього дрібно нашатковану цибулю. Також додайте подрібнений часник.
9. Готові булочки змастіть топінгом, а зверху натріть сир. Приємною дегустації!