Чанахи класичні
(покроковий рецепт з фото)
Чанахи - просте, ароматне і ситне блюдо грузинської кухні. Тушкована баранина з овочами в глиняному горщику завжди користується попитом у чоловіків, а в союзі з кавказькими спеціями - тим більше!
Чанахи дуже схоже на спекотне, тільки овочі і м'ясо закладають відразу в горщик без попередньої обжарки. М'ясо виходить ніжним і насиченим за смаком від ароматів спецій і овочів.
Подивіться рецепт, як приготувати чанахи класичні, і у вас в розпорядженні буде варіант смачного і ситного обіду або вечері.
- Баранина - 1 кілограм
- Баклажан - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Помідор - 300 грам
- Цибуля - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Braai - 1 пучок
- Хміль-сунелі - 1/2 чайних ложки
- Перець червоний - 1/3 чайних ложки
- Чорний перець - 1/3 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
М'ясо наріжте порційними шматочками. Овочі помийте. Картопля почистіть і наріжте великими шматочками, баклажани і помідори наріжте дрібними скибочками.
Цибуля наріжте кільцями. Часник і кинзу подрібніть.
Закладаємо інгредієнти в горщики. Перший шар - м'ясо.
Потім - картопля.
Баклажани.
Цибулю і часник.
Спеції та помідори.
Зверху покладіть рубану зелень, приправити сіллю. Налийте воду так, щоб та покривала помідори, накрийте кришкою. Поставте горщики в розігріту до 180 граудсов духовку на 45-50 хвилин.
Подавайте блюдо гарячим. Смачного!