Рецепт Булочки, фаршировані пловом фото

Булочки, фаршировані пловом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Крупи, Морква, Цибуля, Мал
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов, Фаршировані

Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати булочки, фаршировані пловом. Це не тільки варіант смачного і ситного обіду, але і оригінальна порційна подача! Здивуйте своїх рідних!

Власне кажучи, сьогодні головна моя мета - показати, як можна оригінально подавати плов в кошиках з булочок для гамбургерів, тому плов ви можете готувати з будь-якого рецепту, який вам подобається і до якого ви звикли. Але попутно я все ж поділюся рецептом плову, який я готую у себе вдома. Найчастіше я готую такий плов у своїй улюбленій помічниці - мультиварці, але іноді також готую і в казанку. Не скажу, що у мене оригінальний і класичний рецепт плову, але він доступний кожній господині і дуже простий.

  • Яловичина - 600 грам
  • Мал - 2 склянки
  • Вода - 4 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Спеції для плову - 1 Ст. Ложка
  • Булочки для гамбургерів - 3 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Зелень для прикраси - За смаком
булочки, фаршировані пловом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Замість яловичини для приготування плову можна використовувати також свинину, курку, індичку. Зі спецій краще купити готову суміш для плову: паприка, kurkumu, барбарис, імбир, кмин, морква і цибуля.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 2
М'ясо порізати на невеликі шматки, приблизно 2х2 або 2х3 см.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 3
Лук поріжте дрібними кубиками.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 4
Морква можна натерти на крупній тертці, а можна порізати ножем на дрібну соломку.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 5
Всі продукти підготовлені, можна починати підготовку. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і Відведіть туди яловичину. Увімкніть режим «Жарка» на 15 хвилин і готуйте, поки з м'яса не виділиться велика кількість соку. В цей час посоліть м'ясо, додайте моркву і цибулю. Перемішайте і готуйте до закінчення програми. Зазвичай 15 хвилин вистачає, щоб обсмажити і м'ясо, і овочі.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 6
Тепер всипте в чашу мультиварки спеції для плову і відправте промитий рис. Промивати рис слід під проточною водою кілька разів, поки вода після промивки не буде залишатися повністю прозорою.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 7
Акуратно залийте рис водою. Це зручно робити з шумівкою або великою ложкою. Просто наливайте воду не прямо на рис, а на шумовку, а по ній вода буде стікати на рис, НЕ розмиваючи його і не роблячи великих борозенок. Тепер ще трохи досоліть плов, покладіть кілька зубчиків часнику. Накрийте кришку мультиварки, включите режим «Плов» і готуйте до кінця роботи програми (35-40 хвилин).
булочки, фаршировані пловом - фото крок 8
Плов в мультівраке готовий. Він вийде просто неймовірно ароматним.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 9
Підготуйте кошики для подачі плову: в булочках для гамбургерів зріжте «шапочку» і вийміть м'якуш.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 10
Заповнити вузькі місця, прикрасьте зеленню і шматочком свіжого часнику. Подавайте гарячим і їжте із задоволенням!

Схожі рецепти