Рецепт Булочки, фаршировані пловом фото

Булочки, фаршировані пловом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина , Крупи , Морква , Цибуля , Мал
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов , Фаршировані
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати булочки, фаршировані пловом. Це не тільки варіант смачного і ситного обіду, але і оригінальна порційна подача! Здивуйте своїх рідних!

Опис приготування:

Власне кажучи, сьогодні головна моя мета - показати, як можна оригінально подавати плов в кошиках з булочок для гамбургерів, тому плов ви можете готувати з будь-якого рецепту, який вам подобається і до якого ви звикли. Але попутно я все ж поділюся рецептом плову, який я готую у себе вдома. Найчастіше я готую такий плов у своїй улюбленій помічниці - мультиварці, але іноді також готую і в казанку. Не скажу, що у мене оригінальний і класичний рецепт плову, але він доступний кожній господині і дуже простий.

  • Яловичина - 600 грам
  • Мал - 2 склянки
  • Вода - 4 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Спеції для плову - 1 Ст. Ложка
  • Булочки для гамбургерів - 3 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Зелень для прикраси - За смаком
булочки, фаршировані пловом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Замість яловичини для приготування плову можна використовувати також свинину, курку, індичку. Зі спецій краще купити готову суміш для плову: паприка, kurkumu, барбарис, імбир, кмин, морква і цибуля.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 2
М'ясо порізати на невеликі шматки, приблизно 2х2 або 2х3 см.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 3
Лук поріжте дрібними кубиками.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 4
Морква можна натерти на крупній тертці, а можна порізати ножем на дрібну соломку.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 5
Всі продукти підготовлені, можна починати підготовку. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і Відведіть туди яловичину. Увімкніть режим «Жарка» на 15 хвилин і готуйте, поки з м'яса не виділиться велика кількість соку. В цей час посоліть м'ясо, додайте моркву і цибулю. Перемішайте і готуйте до закінчення програми. Зазвичай 15 хвилин вистачає, щоб обсмажити і м'ясо, і овочі.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 6
Тепер всипте в чашу мультиварки спеції для плову і відправте промитий рис. Промивати рис слід під проточною водою кілька разів, поки вода після промивки не буде залишатися повністю прозорою.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 7
Акуратно залийте рис водою. Це зручно робити з шумівкою або великою ложкою. Просто наливайте воду не прямо на рис, а на шумовку, а по ній вода буде стікати на рис, НЕ розмиваючи його і не роблячи великих борозенок. Тепер ще трохи досоліть плов, покладіть кілька зубчиків часнику. Накрийте кришку мультиварки, включите режим «Плов» і готуйте до кінця роботи програми (35-40 хвилин).
булочки, фаршировані пловом - фото крок 8
Плов в мультівраке готовий. Він вийде просто неймовірно ароматним.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 9
Підготуйте кошики для подачі плову: в булочках для гамбургерів зріжте «шапочку» і вийміть м'якуш.
булочки, фаршировані пловом - фото крок 10
Заповнити вузькі місця, прикрасьте зеленню і шматочком свіжого часнику. Подавайте гарячим і їжте із задоволенням!

Схожі рецепти