Бульйон з курки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залишилася курочка після запікання або просто остов з кісток після оброблення, не поспішайте їх викидати! Ви можете приготувати смачний і наваристий бульйон, рекомендую рецепт приготування!
Курячий бульйон можна приготувати з будь-якої частини курки. Найкраще для цього підходять або ніжки і крила, або каркас з кісток. Тоді бульйон виходить не сильно жирним, але наваристим. Такий бульйон ідеально готувати для хворих або просто про запас на майбутнє, щоб потім зварити на бульйоні суп або використовувати його в приготуванні інших страв. Морквина, цибуля і петрушка додадуть курячого бульйону легкий і приємний аромат.
- Курка - 1 штука (можна залишилися після готування іншого блюда кістки)
- Цибуля - 1-2 штук
- Морквина - 1-2 штук
- Петрушка - 1-2 штук
- Сіль, перець - За смаком
Приберіть з каркаса залишки шкіри (якщо це запечена курка), помістіть каркас в каструлю.
Сиру курку промийте добре.
Залийте водою.
Сиру курку промийте добре.
Залийте водою.
Додайте корінь петрушки (можна разом із зеленню), морквину, цибуля.
Доведіть бульйон до кипіння, не забувайте знімати пінку, яка буде утворюватися на поверхні.
Після закипання зменшіть вогонь до мінімального і варіть години 2-3. Якщо ви заготовлює бульйон на потім, тоді можна проварити його годину або два.
Не забувайте прибирати шумівкою пінку з поверхні.
Потім з готового бульйону дістаньте всі овочі.
Сем Відвар, і можете ще раз дати йому закипіти.
Остиглий готовий курячий бульйон можете розлити по банках або контейнерах і зберігати в холодильнику (або навіть заморозити).
Особливо гарний свіжий курячий бульйон із зеленню і скибочкою бородинского хліба!
Можете подавати його відразу. А можете приготувати суп на ньому.
Смачного!
Можете подавати його відразу. А можете приготувати суп на ньому.
Смачного!