Борщ з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Це справжня класика! розповім, як приготувати борщ з яловичини, спробуйте обов'язково! Хоч раз в житті ви точно повинні спробувати зробити борщ за класичним рецептом. Смачно і ситно!
Цей рецепт приготування, зрозуміло, має свої особливості. Думаю, у кожної господині є свої секрети! Моя бабуся, наприклад, в самому кінці разом з часником додавала перетертий смалець, але мені таке не до вподоби. А хтось, наприклад, замість томатного соку додає переспілі помідори, томатну пасту або ще щось в такому дусі. Так теж можна, але я все-таки вам розповім, як приготувати борщ з яловичини по моїм рецептом!
- Яловичина - 500 грам
- Капуста - 150 грам
- Томатний сік - 100 грам
- Квасоля консервована - 100 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Буряк - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. У каструлю помістимо м'ясо і заливаємо трьома літрами води, ставимо на вогонь, варимо м'ясо і робимо бульйон, знімаємо піну. Тим часом на сковороді обсмажити до рум'яності цибулю і моркву.
2. Тепер додамо натерту на крупній тертці буряк і томатний сік, на невеликому вогні тушкуємо, поки не вийде гарна, насичена за кольором засмажкою.
3. Тим часом, коли вже зняли піну з бульйону, зменшимо вогонь, додамо в нього капусту, картоплю, квасоля, перець і спеції. Варимо до готовності картоплі.
4. Готове м'ясо дістанемо, наріжемо шматочками і повернемо в бульйон.
5. Додамо тепер в каструлю нашу зажарку - борщ відразу стане червоним! Туди ж відправимо подрібнений в пюре часник і спеції. Доводимо до кипіння, вимкнемо вогонь. І нехай під кришкою борщ настоїться годину.
6. От і все! Подаємо зі сметаною і зеленню. Смачного!