Борщ з телятини
(покроковий рецепт з фото)
Суп, борщ, розсольник - це одні з найпопулярніших перших страв в нашій країні. Особливе місце займає рецепт страви, як приготувати борщ з телятини. Він вийдуть в міру жирним і наваристим.
Одним з кращих рішень для першої страви буде саме борщ. Його готують на основі різних сортів м'яса. Також є рецепти і без нього. Дуже смачним виходить борщ на свинині, телятині і яловичині, Крім цього, використовують і інші види м'яса: курку, качку, індичку. Готовий борщ подають обов'язково гарячим, з цибулею і салом або з хроном і сметаною.
- Телятина - 400 грам
- Вода очищена - 3 L
- Картопля - 4-5 штук
- Капуста - 400 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Морквина - 1 штука
- Буряк - 300 грам
- Сіль і мелений чорний перець - За смаком
- Аджика - 2 Ст. Ложки
- Томатний сік - 250 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Телятину я використовую на кістки. Мою м'ясо, перекладаю його в каструлю і заливаю холодною водою, відправляю каструлю на вогонь, солю і варю після закипання на повільному вогні 50 хвилин, обов'язково знімаю піну.
2. З каструлі дістаю м'ясо, а бульйон проціджують. Після цього повертаю м'ясо назад, додаю порізану морквину, одну цибулину і повертаю все на вогонь.
3. Čiŝu цибулю, нарізаю його кубиками, морква і буряк чищу, мою і подрібнюю на крупній тертці. Сковороду з рослинним маслом ставлю на вогонь, викладаю овочі, трохи прітушіваю їх.
4. У сковороду до овочів додаю аджику, перемішую і готую ще 5-7 хвилин.
5. Додаю до овочів на сковороді томатний сік, кладу лавровий лист, солю і перчу, подрібнюю часник, додаю його до овочів, накриваю кришкою і вимикаю вогонь.
6. Капусту мою і шаткую, картопля чищу, мою і нарізаю невеликими кубиками. У проціджений бульйон додаю картоплю і капусту, варю до повної готовності.
7. За пару хвилин до готовності додаю піджарку і перемішую. Нарізаю дрібно зелень, додаю її в каструлю, доводжу до смаку спеціями. Виключаю вогонь, наполягаю хвилин 10-15, після цього подаю до столу зі сметаною.