Рецепт Борщ на пісній яловичині фото

Борщ на пісній яловичині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецептів приготування борщу існує величезна кількість, я пропоную один з них. Борщ на пісній яловичині готується близько 2 годин з додаванням буряка, часнику і зелені (будь-яка на ваш смак).

Опис приготування:

Перший борщ був приготований ще в 14 столітті на території Київської Русі. З тих пір рецепти змінювалися, удосконалилися, а кухарі не переставали експериментувати зі складовими. Незважаючи на українське коріння, борщ готують по всьому світу. Я пропоную найпростіший рецепт приготування смачного борщу на пісній яловичині. Хтось любить борщ на свинині, хтось на жирній яловичині, хтось на курці, і навіть пісний борщ дуже ситний і смачний.

  • Яловичина пісна - 300 грам
  • Картопля - 3-4 штуки
  • Капуста - 200 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Буряк - 1 штук
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Зелень - За смаком
  • Томати - За смаком (можна морс, свіжі помідори або томатну пасту)
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
борщ на пісній яловичині - фото крок 1
1. У холодну воду опускаємо м'ясо і доводимо до кипіння. Не забувайте знімати піну. Після закипання додайте лавровий лист, сіль і спеції за смаком, залиште м'ясо варитися на слабкому вогні на одну годину.
борщ на пісній яловичині - фото крок 2
2. Подрібнюємо цибулю і моркву і відправляємо смажитися на рослинній олії.
борщ на пісній яловичині - фото крок 3
3. Поки смажаться цибулю та моркву, подрібнюємо буряк. Овочі можете нарізати ножем або натирати на тертці (за вашим бажанням).
борщ на пісній яловичині - фото крок 4
4. Надішліть буряк до овочів, смажте при постійному помішуванні, а самі тим часом подрібніть томати. У мене були готові заморожені помідори, можна додати і їх. Якщо томатів немає, додавайте пасту.
борщ на пісній яловичині - фото крок 5
5. Коли овочі трохи підсмажаться, додавайте півсклянки води. Гасіть овочі 5 хвилин на слабкому вогні, після чого відставте сковороду з пасеруванням і займіться бульйоном.
борщ на пісній яловичині - фото крок 6
6. Пісна яловичина готується близько 1-1, 5 (перевіряйте готовність ножем). Коли м'ясо звариться, дістаньте його і відправте в бульйон, нарізану кубиками картоплю.
борщ на пісній яловичині - фото крок 7
7. Капусту наріжте ножем або за допомогою шинкування. Її ми відправимо в суп через 5 хвилин після закипання картоплі.
борщ на пісній яловичині - фото крок 8
8. Доведіть борщ до готовності капусти, після чого можна додати часник і зелень. Якщо любите, щоб капуста була м'якою, варіть її близько 10 хвилин.
борщ на пісній яловичині - фото крок 9
9. В самому кінці додайте дрібно нарізаний часник.
борщ на пісній яловичині - фото крок 10
10. І зелень (петрушку, кріп і зелена цибуля) за смаком.
борщ на пісній яловичині - фото крок 11
11. Подавайте з м'ясом і зі сметаною до смаку. Смачного!

Схожі рецепти