Борщ на пісній яловичині
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування борщу існує величезна кількість, я пропоную один з них. Борщ на пісній яловичині готується близько 2 годин з додаванням буряка, часнику і зелені (будь-яка на ваш смак).
Перший борщ був приготований ще в 14 столітті на території Київської Русі. З тих пір рецепти змінювалися, удосконалилися, а кухарі не переставали експериментувати зі складовими. Незважаючи на українське коріння, борщ готують по всьому світу. Я пропоную найпростіший рецепт приготування смачного борщу на пісній яловичині. Хтось любить борщ на свинині, хтось на жирній яловичині, хтось на курці, і навіть пісний борщ дуже ситний і смачний.
- Яловичина пісна - 300 грам
- Картопля - 3-4 штуки
- Капуста - 200 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Буряк - 1 штук
- Часник - 2-3 зубчики
- Зелень - За смаком
- Томати - За смаком (можна морс, свіжі помідори або томатну пасту)
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У холодну воду опускаємо м'ясо і доводимо до кипіння. Не забувайте знімати піну. Після закипання додайте лавровий лист, сіль і спеції за смаком, залиште м'ясо варитися на слабкому вогні на одну годину.
2. Подрібнюємо цибулю і моркву і відправляємо смажитися на рослинній олії.
3. Поки смажаться цибулю та моркву, подрібнюємо буряк. Овочі можете нарізати ножем або натирати на тертці (за вашим бажанням).
4. Надішліть буряк до овочів, смажте при постійному помішуванні, а самі тим часом подрібніть томати. У мене були готові заморожені помідори, можна додати і їх. Якщо томатів немає, додавайте пасту.
5. Коли овочі трохи підсмажаться, додавайте півсклянки води. Гасіть овочі 5 хвилин на слабкому вогні, після чого відставте сковороду з пасеруванням і займіться бульйоном.
6. Пісна яловичина готується близько 1-1, 5 (перевіряйте готовність ножем). Коли м'ясо звариться, дістаньте його і відправте в бульйон, нарізану кубиками картоплю.
7. Капусту наріжте ножем або за допомогою шинкування. Її ми відправимо в суп через 5 хвилин після закипання картоплі.
8. Доведіть борщ до готовності капусти, після чого можна додати часник і зелень. Якщо любите, щоб капуста була м'якою, варіть її близько 10 хвилин.
9. В самому кінці додайте дрібно нарізаний часник.
10. І зелень (петрушку, кріп і зелена цибуля) за смаком.
11. Подавайте з м'ясом і зі сметаною до смаку. Смачного!