Биточки з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, що капуста - вельми нудний овоч, з якого можна приготувати тільки салат? Поспішаю вас здивувати і запропонувати вам простий рецепт биточків з капусти в хрусткій скоринці.
Рецепт приготування биточків з капусти досить простий, незважаючи на досить несподіване виконання. Такі биточки можна подати як закуску або як гарнір до м'ясної страви.
1. Для початку необхідно вимити і просушити капусту. Якщо капуста молода і невелика, її можна нарізати тонкими кружечками уздовж всього качана. Стару капусту краще нашаткувати і злегка пом'яти руками, щоб вона була м'якше.
2. Посолити і поперчити капусту за смаком. При бажанні можна додати трохи спецій, свіжої або сушеної зелені.
3. Яйце збити в мисці з дрібкою солі. Кружечки молодої капусти занурити в яєчну суміш (з нашаткованої сформувати биточки).
4. Потім обваляти в панірувальних сухарях. При бажанні можна зробити подвійну паніровці - ще раз занурити в яйце і сухарі.
5. На сковороді розігріти олію і відправити туди биточки. Обсмажити з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки.
При бажанні биточки з капусти в домашніх умовах можна додатково згасити в соусі зі сметаною або томатами.
- Капуста - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно вимити і просушити капусту. Якщо капуста молода і невелика, її можна нарізати тонкими кружечками уздовж всього качана. Стару капусту краще нашаткувати і злегка пом'яти руками, щоб вона була м'якше.
2. Посолити і поперчити капусту за смаком. При бажанні можна додати трохи спецій, свіжої або сушеної зелені.
3. Яйце збити в мисці з дрібкою солі. Кружечки молодої капусти занурити в яєчну суміш (з нашаткованої сформувати биточки).
4. Потім обваляти в панірувальних сухарях. При бажанні можна зробити подвійну паніровці - ще раз занурити в яйце і сухарі.
5. На сковороді розігріти олію і відправити туди биточки. Обсмажити з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки.
При бажанні биточки з капусти в домашніх умовах можна додатково згасити в соусі зі сметаною або томатами.