Биточки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
З м'яса можна приготувати дійсно багато різноманітних страв. Як варіант, пропоную простий рецепт биточків в духовці, які можна подавати з соусами і гарніром.
Класичний рецепт биточків в духовці передбачає використання рубаного м'яса, проте використовувати можна і фарш. М'ясо краще брати двох видів - свинина і курка, наприклад, щоб биточки були в міру соковиті і не дуже жирні.
- М'ясо - 700 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Яйце - 1 штука
- Хліб або сухарі - 100 грам
- Сир - 50 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно зайнятися м'ясом. Його потрібно вимити, просушити, порубати або пропустити через м'ясорубку. Як зробити биточки в духовці ще простіше? Можна відправити м'ясо з іншими інгредієнтами в блендер.
2. Цибулину очистити і подрібнити (можна пропустити через м'ясорубку або натерти на тертці). Теж саме зробити і з часником.
3. До м'яса додати яйце. Якщо фарш занадто сухий, можливо знадобиться 2 яйця.
4. Посолити і поперчити за смаком. В даному варіанті використовується мелений чорний перець і паприка. Можна додати спеції для м'яса або трохи гострого перцю.
5. Залишилося додати тільки панірувальних сухарів або розмочений у воді (молоці) шмат хліба. Фарш ретельно перемішати.
6. Коли фарш готовий необхідно сформувати кругленькі битки. Щоб легше було працювати з фаршем, руки можна трохи змочити в холодній воді.
7. На деко або форму для запікання, попередньо змащену невеликою кількістю масла або застелену папером для випічки, викласти битки. Відправити їх в добре розігріту духовку мінімум на 30 хвилин. Щоб биточки в духовці в домашніх умовах були з апетитною скоринкою, їх можна за 5 хвилин до готовності присипати тертим сиром. Подавати до столу гарячими з улюбленим гарніром.