Бісквіт з маком
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітне тісто відрізняється особливою ніжністю. Якщо в нього додати мак, то воно вийде ще більш цікавим і незвичним. Такі коржі можуть послужити прекрасною основою для будь-якого торта.
Якщо вам цікаво, як приготувати бісквіт з маком, то в цьому рецепті ви знайдете докладну інструкцію. Бісквіт виходить ніжним, подібна текстура дозволяє використовувати його як основу для багатьох тортів, а також їсти просто з чаєм.
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукровий пісок - 3/4 склянки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Ванілін - 1, 5 грами
- Мак - 100 грам
- Вода - 1/3 склянки
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Яйця курячі - 3 штуки
Насамперед вам необхідно підготувати для бісквіта мак. Для цього залийте його окропом. Якщо ви не обмежені в часі, то краще помістіть мак в сотейник, залийте водою і варіть на слабкому вогні близько півгодини. Потім процідіть мак і відкиньте на сито або рушник, щоб пішла зайва рідина.
Візьміть сирі курячі яйця і відокремте жовтки від білків якомога ретельніше. Жовтки відкладіть в миску, а білки помістіть в високий пластиковий або скляний стакан, щоб було зручно їх збивати. Додайте до них щіпку лимонної кислоти.
Жовтки помістіть в окремий посуд і всипте до них цукор. Якщо ви любите страви послаще, то просто збільште кількість цукрового піску, але не перестарайтеся, інакше ваш бісквіт не підніметься.
Збивайте жовтки з цукром за допомогою міксера спочатку на повільній швидкості, а потім на швидкій. Поступово додайте мак, рослинна олія, кип'ячену воду, сіль, ванільку. Збивайте масу до тих пір, поки та не стане більше мінімум в два рази. Потім додайте просіяне борошно і розпушувач.
Тепер прийшла черга білків. Їх потрібно збивати з лимонною кислотою протягом десяти хвилин, поки не вийдуть стійкі піки. Для цього білки повинні бути максимально охолодженими.
Тепер в посуд, де ви збивали жовтки з цукром, викладайте дерев'яною лопаткою білкову масу. Дуже акуратно за годинниковою стрілкою заважайте, щоб повністю ввести збиті білки в тісто. Воно повинно вийти однорідним. Занадто довго вимішувати не варто, інакше бісквіт не підніметься в духовці.
У форму для запікання, попередньо змащену рафінованим соняшниковою олією, вилийте тісто. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї форму і випікайте бісквіт близько півгодини. Щоб дізнатися, пропікся він повністю, проткніть його сірником. Суха паличка свідчить про те, що ваш корж готовий. Дістаньте бісквіт з духовки і дайте йому охолонути, перш ніж діставати його з форми.