Біляші по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)
Татарські біляші - це національне блюдо з ніжного дріжджового або прісного тіста з м'ясною начинкою. Це відмінна закуска для виходу на природу, вона ситна, довго не черствіє і залишається смачної.
Традиційно фарш для біляшів беруть з яловичини і баранини, так начинка виходить соковитою, але не жирної. Прісне тісто, смачна начинка, хрустка скоринка - ось чому це блюдо так популярно. Найважливіше в тому, як приготувати біляші по-татарськи, - це щоб фарш присмажився, тому не робіть сильний вогонь.
- Фарш - 1 кілограм
- Цибуля - 3 штуки
- Газована вода - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 900-1000 грам
- Кефір - 1 літр
- Сіль, перець - За смаком
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 3 чайних ложки
1
Фарсі сіль, перервати, додайте газовану воду і перемішайте. Залиште його на півгодини, щоб він настоявся.
2
Борошно просійте, зробіть в центрі лунку і поступово вливайте кефір. Замісити тісто.
3
Погасіть соду оцтом і додайте в тісто, посоліть і перемішайте. Тісто має бути не дуже рідким, але і не дуже крутим. До пальцях липнути тісто не повинно. На півгодини залиште його відпочивати.
4
Цибуля наріжте дрібними кубиками і додайте в фарш, попередньо злегка віджавши його.
5
Розкачайте тонко тісто, виріжте кола діаметром 15 см за допомогою блюдця. В середину покладіть 2 ст. Ложки фаршу. Защипніть краю так, щоб посередині залишився отвір.
6
Смажте біляші в розігрітій олії, його має бути приблизно на 2 пальця. Спочатку опустіть вниз отвором, потім переверніть.