Більш видно з рани зими
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати дуже смачне, густе повидло з ранеток, але не зовсім звичним способом. На мій погляд, тут процес варіння менше, а смак не поступається класичному варіанту.
У приготуванні повидла важливо стежити за Ранетками, коли вони знаходяться в духовці. Якщо відбулося зарум'янювання шкірки, її необхідно видалити, щоб гіркота не зіпсувала смак заготовки.
- Ранетки - 1, 3 кілограма
- Цукор - 400 грам
- Вода - 0, 5 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Ранетки вимийте і видаліть насінну коробочку. Розкладіть їх на деко, додайте 0, 25 склянки води і поставте в гарячу (200 градусів) духовку на 20 хвилин. Періодично поглядайте, можливо необхідно буде підлити води. Не допускайте спалених мішків!
Після закінчення часу дістаньте деко з готовими Ранетками. Вони повинні бути пухкими.
Перекладіть ранетки в каструлю і за допомогою погружного блендера пробийте в пюре.
Зважте отримане пюре. З 500 грам пюре береться 400 грам цукру. Додайте цукор, перемішайте. Поставте на вогонь і варіть на мінімальному вогні, після закипання, 20 хвилин. Готовність повидла перевірте капнув його на тарілку і подивіться як воно розтікається. Якщо добре тримає форму, зніміть з вогню.
Розлийте по чистим банкам і охолодіть, після герметично закрийте. Зберігайте при кімнатних умовах.
Із вказаної кількості продуктів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 5 літра і 1 баночка 0, 22 L. Смачних вам заготовок!