Рецепт Більш помітний, ніж морква фото

Більш помітний, ніж морква
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Морква
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей
Заготовки

Хочу поділитися оригінальним рецептом повидла з моркви. Воно має незвичайний смак, багата на вітамін А і каротином і, головне, таке сталося - зовсім недороге. До речі, повидло можна варити весь рік.

Для приготування повидла з моркви використовуйте красиву солодку моркву. Бажано повидло ставити влітку-восени, використовуючи свіжу соковиту морквину. Я зазвичай морквину нарізаю за допомогою комбайна з ножичком для різання овочів - так набагато швидше і зручніше.

Повидло з моркви можна їсти з булкою, просто наминати ложкою з чайком або використовувати в якості начинки.

Як приготувати повидло з моркви?

1. Морква промийте, очистіть, наріжте кружальцями.

2. Нарізану моркву відправте в каструлю, додайте трохи води і варіть, поки морква не стане м'якою.

3. Розм'якшену морква пропустіть через м'ясорубку, потім отримане пюре ще трохи поваріть.

4. Додайте цукор, сік двох лимонів і ром. Безперервно помішуючи, варіть до загустіння на повільному вогні. Ром можете і не додавати. Але з ромом повидло виходить набагато ароматні.

5. Готове повидло розкладіть в простерилізовані сухі банки. Зверху можете також крапнути рома. Коли повидло з моркви охолоне, закрутіть банки капроновими кришками.

Смачного!

  • Морква - 2 кілограма
  • Цукор - 3, 5-4 склянки
  • Лимони - 2 штуки (будемо використовувати тільки сік.)
  • Ром (не обов'язково) - 3-4 Ст. Ложок
Для приготування повидла з моркви використовуйте красиву солодку моркву. Бажано повидло ставити влітку-восени, використовуючи свіжу соковиту морквину. Я зазвичай морквину нарізаю за допомогою комбайна з ножичком для різання овочів - так набагато швидше і зручніше.

Повидло з моркви можна їсти з булкою, просто наминати ложкою з чайком або використовувати в якості начинки.

Як приготувати повидло з моркви?

1. Морква промийте, очистіть, наріжте кружальцями.

2. Нарізану моркву відправте в каструлю, додайте трохи води і варіть, поки морква не стане м'якою.

3. Розм'якшену морква пропустіть через м'ясорубку, потім отримане пюре ще трохи поваріть.

4. Додайте цукор, сік двох лимонів і ром. Безперервно помішуючи, варіть до загустіння на повільному вогні. Ром можете і не додавати. Але з ромом повидло виходить набагато ароматні.

5. Готове повидло розкладіть в простерилізовані сухі банки. Зверху можете також крапнути рома. Коли повидло з моркви охолоне, закрутіть банки капроновими кришками.

Смачного!

Схожі рецепти