Більш помітний, ніж морква
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися оригінальним рецептом повидла з моркви. Воно має незвичайний смак, багата на вітамін А і каротином і, головне, таке сталося - зовсім недороге. До речі, повидло можна варити весь рік.
Для приготування повидла з моркви використовуйте красиву солодку моркву. Бажано повидло ставити влітку-восени, використовуючи свіжу соковиту морквину. Я зазвичай морквину нарізаю за допомогою комбайна з ножичком для різання овочів - так набагато швидше і зручніше.
Повидло з моркви можна їсти з булкою, просто наминати ложкою з чайком або використовувати в якості начинки.
Як приготувати повидло з моркви?
1. Морква промийте, очистіть, наріжте кружальцями.
2. Нарізану моркву відправте в каструлю, додайте трохи води і варіть, поки морква не стане м'якою.
3. Розм'якшену морква пропустіть через м'ясорубку, потім отримане пюре ще трохи поваріть.
4. Додайте цукор, сік двох лимонів і ром. Безперервно помішуючи, варіть до загустіння на повільному вогні. Ром можете і не додавати. Але з ромом повидло виходить набагато ароматні.
5. Готове повидло розкладіть в простерилізовані сухі банки. Зверху можете також крапнути рома. Коли повидло з моркви охолоне, закрутіть банки капроновими кришками.
Смачного!
- Морква - 2 кілограма
- Цукор - 3, 5-4 склянки
- Лимони - 2 штуки (будемо використовувати тільки сік.)
- Ром (не обов'язково) - 3-4 Ст. Ложок
Повидло з моркви можна їсти з булкою, просто наминати ложкою з чайком або використовувати в якості начинки.
Як приготувати повидло з моркви?
1. Морква промийте, очистіть, наріжте кружальцями.
2. Нарізану моркву відправте в каструлю, додайте трохи води і варіть, поки морква не стане м'якою.
3. Розм'якшену морква пропустіть через м'ясорубку, потім отримане пюре ще трохи поваріть.
4. Додайте цукор, сік двох лимонів і ром. Безперервно помішуючи, варіть до загустіння на повільному вогні. Ром можете і не додавати. Але з ромом повидло виходить набагато ароматні.
5. Готове повидло розкладіть в простерилізовані сухі банки. Зверху можете також крапнути рома. Коли повидло з моркви охолоне, закрутіть банки капроновими кришками.
Смачного!