Бездріжджовий хліб в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не проти експериментів кулінарних експериментів, тоді хочу поділитися з вами дуже класним варіантом, як приготувати бездріжджовий хліб в мікрохвильовці.
Якщо ви хочете, щоб бездріжджовий хліб в мікрохвильовці в домашніх умовах був з м'якою скоринкою, змащуйте його в процесі. Для хрусткої скоринки цей процес можна опустити.
Ось така краса виходить. Відмінний швидкий варіант для сніданку!
- Борошно - 380 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів (газована )
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
1
Сам процес досить простий. Для початку потрібно замісити тісто. Я рекомендую спробувати використовувати в рецепт приготування бездріжджового хліба в мікрохвильовці пшеничне і житнє борошно.
2
Дуже зручно довірити процес замісу техніці (хлібопічці, наприклад). Викладіть всі інгредієнти - і на виході отримаєте однорідне готове тісто. Якщо техніки у вас під рукою немає, то тут теж все дуже просто: з'єднайте борошно з сіллю і цукром. Додайте масло, кефір і воду. Вимішайте як слід.
3
Мікрохвильовку потрібно попередньо трохи розігріти.
4
Підготуйте силіконовий килимок для випічки, викладіть його на решітку.
5
Перемістіть туди хліб, зробивши зверху кілька розрізів.
6
Встановіть температуру 200 градусів, випікайте хліб хвилин 13-15.
7
Після зменшите до 180 градусів і залиште ще на 20-22 хвилини.