Бездріжджове тісто в духовці
(покроковий рецепт з фото)
На цей раз хочу зробити все просто і зрозуміло. Набридли дріжджі, від них у мене печія. Ось, як приготувати бездріжджове тісто в духовці. Якщо ви теж не любите довго возитися з тестом, то читайте!
З такого ось бездріжджового тіста можна готувати багато різних страв: пиріжки, пироги, рогалики, ватрушки, біляші, чебуреки і багато іншого. І зовсім необов'язково для цього використовувати дріжджі. Тісто може бути пишним і без них. Але в бездріжджове тісто все ж рекомендую класти якісні інгредієнти, не скупитися на масло, кефір або молоко. Яйця також додадуть об'єму і пишноти.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Кисле молоко / кисле молоко / кефір - 1 Склянка
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
Дістаємо миску для змішування інгредієнтів. Просівають борошно через сито. Розрахуйте порцію борошна щодо кількості осіб. До того ж, якщо ви кладете рідкий кефір або кисле молоко, то порція борошна може бути трохи більше.
Кладемо в борошно сіль, цукор і соду. Все перемішуємо. Потім наливаємо кисле молоко. Борошно починає пузиритися. Це реакція кислоти з содою. Гарненько розмішуємо все ложкою.
Потім розбиваємо в тісто пару яєць. Взагалі-то яйцями тісто не зіпсуєш. Якщо у вас яєць мало або зовсім немає, можна їх замінити великою кількістю кефіру або масла. Але, знову ж, на ваш смак. Починаємо місити.
Dolivaem 4 столові ложки рослинної олії. Замість рослинного масла, можна покласти сметану, а також вершкове і топлене масло в розтопленому вигляді. Замішуємо еластичне некруте тісто. Ставимо під рушник відпочивати хвилин на 15.
Так як я збираюся робити пиріжки в духовці, мені знадобиться піднос. Але спочатку поділяю тісто на шматочки і відщипую від нього потрібний. Розкочую коржі на посипаний борошном стіл. Кладу в якості начинки тушковану капусту для солоних і повидло для солодких пиріжків. Заліплюю ретельно краю і змащую пиріжки зверху маслом.
Ставлю деко з пиріжками в розігріту духовку і випікаю півгодини при температурі 180 градусів. Втім, кількість часу залежить від розміру пиріжків. Готові пиріжки витягаю і накриваю рушником на 20 хвилин, затем подаю. Смачного!