Баварський яблучний торт
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю поєднання яблук і сирного крему, тому тут хочу показати, як приготувати баварський яблучний торт. Це дуже ніжна випічка з яблуками на хрусткому тесті з ароматною корицею.
Чим більше ванільного цукру або екстракту ви покладете в торт, тим ароматні він буде. Для цієї випічки ванілін підходить якнайкраще.
Подавати такий торт можна теплим з морозивом або ж з вершками, давши йому час охолонути.
- Вершкове масло - 150 грам (м'яке)
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 200 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Rikotta - 250 грам
- Яблука - 3 штуки (середнього розміру)
- Обкладинка - За смаком
- Ванільний цукор - 5 грам (або екстракт)
Для приготування тіста потрібно спершу змішати вершкове масло з 100 грамами цукру. Щоб інгредієнти було легше змішувати, масло попередньо необхідно залишити при кімнатній температурі, щоб воно злегка розм'якшилося. Розітріть масло з цукром виделкою або блендером.
Потім в тісто додайте трохи ваніліну і поступово введіть борошно. Вимішайте тісто ложкою або руками. У результаті повинно вийти задоволене щільне еластичне тісто, яке потрібно розподілити по формі для випічки, попередньо змастивши її вершковим маслом. У посуді для випічки сформуйте бортики з тіста.
Для начинки знадобиться змішати сирний сир з яйцями і ванільним екстрактом. Сюди ж потрібно додати 100 грам цукру, все добре збийте блендером. Повинна вийти абсолютно однорідна ніжна маса. Цю масу викладіть на тісто в формі.
Яблука очистіть від шкірки і постарайтеся нарізати красивими однаковими часточками. Яблука потрібно укласти спіраллю внахлест (починаючи від центру пирога), в форму поверх сирного крему. Зверху за смаком можна присипати яблука корицею і цукром. Випікати торт перші 10 хвилин потрібно при температурі 200 градусів, а потім ще близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.