Рецепт Банькуон фото

Банькуон
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , В'єтнамська кухня
Борошно , М'ясо , Свинина , Рисове борошно
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Ця страва в'єтнамської кухні можна покуштувати навіть на вулиці, адже такі млинці - в'єтнамський фаст фуд. Начинка для млинців може бути різною, в цьому рецепті покажу, як приготувати банькуон з м'ясом.

Опис приготування:

Якщо ви бували у В'єтнамі, напевно пробували дуже популярна страва - банькуон. Це такий собі в'єтнамський фаст фуд, млинчики з рисової муки з різною начинкою. Готуються вони на пару, процес досить складний, адже потрібна певна вправність, щоб знімати тонкі прозорі млинці з тканини на якій вони готуються. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати банькуон на сковороді, що значно спростить вам роботу. Готуємо!

  • Рисове борошно - 140 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Свинячий фарш - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Гриби сушені - 50 грам
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Вода - 160 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
банькуон - фото крок 1
Змішаємо рисове борошно і крохмаль.
банькуон - фото крок 2
Потім додамо воду. Ретельно розмішуємо тісто, залишимо його хвилин на 30. Тісто має вийти рідині, ніж на наші російські тонкі млинці. Періодично перемішуйте тісто.
банькуон - фото крок 3
Поки тісто настоюється, можна зайнятися начинкою. Сушені гриби потрібно замочити в гарячій воді, а потім нарізати. Очистіть цибулю, теж наріжте.
банькуон - фото крок 4
А потім просто обсмажити на сковороді свинячий фарш з цибулею і грибами, посолимо. Доводимо до смаку, додаючи перець та інші спеції.
банькуон - фото крок 5
Традиційно млинці для банькуон готуються на пару на тканини. Ось така каструля призначена для виготовлення млинців. Але це складно і вимагає особливих навичок.
банькуон - фото крок 6
Ми будемо готувати млинці на сковороді. Багато в'єтнамці теж так роблять. Змащуємо сковороду рослинною олією і наливаємо тісто (не забудьте його перемішувати перед випічкою кожного млинця). Тесту беремо мало, щоб млинець вийшов тонким. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо півхвилини.
банькуон - фото крок 7
Викладаємо млинець на тарілку, додаємо начинку і загортаємо.
банькуон - фото крок 8
Коли все млинці готові, посипаємо їх смаженим підсушеним цибулею і подаємо з кисло-солодким соусом і овочами.

Схожі рецепти