Банькуон
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва в'єтнамської кухні можна покуштувати навіть на вулиці, адже такі млинці - в'єтнамський фаст фуд. Начинка для млинців може бути різною, в цьому рецепті покажу, як приготувати банькуон з м'ясом.
Якщо ви бували у В'єтнамі, напевно пробували дуже популярна страва - банькуон. Це такий собі в'єтнамський фаст фуд, млинчики з рисової муки з різною начинкою. Готуються вони на пару, процес досить складний, адже потрібна певна вправність, щоб знімати тонкі прозорі млинці з тканини на якій вони готуються. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати банькуон на сковороді, що значно спростить вам роботу. Готуємо!
- Рисове борошно - 140 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Свинячий фарш - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гриби сушені - 50 грам
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Вода - 160 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Змішаємо рисове борошно і крохмаль.
Потім додамо воду. Ретельно розмішуємо тісто, залишимо його хвилин на 30. Тісто має вийти рідині, ніж на наші російські тонкі млинці. Періодично перемішуйте тісто.
Поки тісто настоюється, можна зайнятися начинкою. Сушені гриби потрібно замочити в гарячій воді, а потім нарізати. Очистіть цибулю, теж наріжте.
А потім просто обсмажити на сковороді свинячий фарш з цибулею і грибами, посолимо. Доводимо до смаку, додаючи перець та інші спеції.
Традиційно млинці для банькуон готуються на пару на тканини. Ось така каструля призначена для виготовлення млинців. Але це складно і вимагає особливих навичок.
Ми будемо готувати млинці на сковороді. Багато в'єтнамці теж так роблять. Змащуємо сковороду рослинною олією і наливаємо тісто (не забудьте його перемішувати перед випічкою кожного млинця). Тесту беремо мало, щоб млинець вийшов тонким. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо півхвилини.
Викладаємо млинець на тарілку, додаємо начинку і загортаємо.
Коли все млинці готові, посипаємо їх смаженим підсушеним цибулею і подаємо з кисло-солодким соусом і овочами.