Рецепт Балик зі свинини фото

Балик зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Риба
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Балик зі свинини - сиров'ялене мяско, приготоване власноруч в домашніх умовах! чудовий продукт, в якому можна бути впевненим на всі 100 %, адже контролювали процес особисто ви!

Опис приготування:

До вашої уваги - класичний рецепт приготування балику зі свинини. Звичайно ж, вам доведеться трохи"помучитися" з баликом, але фінальний результат перевершить всі ваші очікування! М'ясо виходить дуже ніжним, красивого кольору і з прекрасним ароматом. Зберігається балик в холодильнику, обгорнутий пергаментним папером. Хай щастить!

  • Свинина - 1 кілограм (шия)
  • Сіль - 0, 5 склянки
  • Спеції - За смаком( koriandr, перець, паприка)
балик зі свинини - фото крок 1
Промийте і обсушіть м'ясо. Потім помістіть в довгастий судок і обваляйте його в солі з усіх боків. Ставимо м'ясо під гніт в холодильник на 3 дня.
балик зі свинини - фото крок 2
Періодично перевертаємо м'ясо, щоб як слід засолити з усіх боків.
балик зі свинини - фото крок 3
Через 3-4 дня виберіть м'ясо і ретельно промокніть його рушником, щоб воно стало сухим. Натираємо свинину часником, паприка, коріандром і перцем.
балик зі свинини - фото крок 4
Замотуємо м'ясо в марлю або в тонку тканину. Зверху перетягуємо ниткою і підвішуємо в теплому і провітрюваному місці на 5 діб.
балик зі свинини - фото крок 5
Готово! Смачного!

Схожі рецепти