Рецепт Азербайджанска довга фото

Азербайджанска довга
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Крупи, Мал
Пісні страви
На обід
Супи, Холодні супи

Азербайджанская довга - це легкий холодний суп на кефірі з рисом. Добре подавати його після ситного застілля або в жаркий день. У літню пору це просто незамінний блюдо, повірте і перевірте!

Рецепт, як приготувати азербайджанська довгу, простий. Багато смачної і корисної зелені, відварений рис і домашній кефір вгамують ваш голод і освіжать в жаркий день. Готуйте з задоволенням! Діліться своїми результатами в коментарях!

  • Кефір - 1 літр
  • Мал - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 300 мілілітрів
  • Бульйон - 300-500 мілілітрів (гарячий)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Шпинат - 1 пучок
  • Щавель - 1 пучок
  • Braai - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • М'ята свіжа - 1 пучок
  • М'ята суха - 1 Ст. Ложка
азербайджанская довга - фото крок 1
Добре промийте зелень в холодній воді, після чого дайте стекти зайвої рідини. Відваріть рис, воду не сливайте.
азербайджанская довга - фото крок 2
Наріжте зелень.
азербайджанская довга - фото крок 3
У каструлі з товстим дном змішайте домашній кефір, сметану і яйце.
азербайджанская довга - фото крок 4
Додайте борошно, розмішайте за допомогою вилки, щоб не було грудочок.
азербайджанская довга - фото крок 5
Додайте рис з відваром. Долийте в суміш бульйон (загальний обсяг довги до 2х літрів). Поставте на повільний вогонь і добре перемішайте дерев'яною ложкою. Слідкуйте, щоб кефір не згорнувся і не пішов пластівцями.
азербайджанская довга - фото крок 6
Доведіть до кипіння. Продовжуючи перемішувати, додайте зелень.
азербайджанская довга - фото крок 7
Додайте суху м'яту. Варіть ще 5 хвилин - і знімайте з вогню. Остудіть, і тільки тоді посоліть за смаком, а краще нехай кожен посолити у себе в тарілці. Кришкою каструлю Не закривайте аж до повного охолодження.

Схожі рецепти