Азербайджанска довга
(покроковий рецепт з фото)
Азербайджанская довга - це легкий холодний суп на кефірі з рисом. Добре подавати його після ситного застілля або в жаркий день. У літню пору це просто незамінний блюдо, повірте і перевірте!
Рецепт, як приготувати азербайджанська довгу, простий. Багато смачної і корисної зелені, відварений рис і домашній кефір вгамують ваш голод і освіжать в жаркий день. Готуйте з задоволенням! Діліться своїми результатами в коментарях!
- Кефір - 1 літр
- Мал - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Крем - 300 мілілітрів
- Бульйон - 300-500 мілілітрів (гарячий)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Шпинат - 1 пучок
- Щавель - 1 пучок
- Braai - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- М'ята свіжа - 1 пучок
- М'ята суха - 1 Ст. Ложка
![азербайджанская довга - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/azerbaidjanskaya_dovga-292059.webp)
Добре промийте зелень в холодній воді, після чого дайте стекти зайвої рідини. Відваріть рис, воду не сливайте.
![азербайджанская довга - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/azerbaidjanskaya_dovga-292060.webp)
Наріжте зелень.
![азербайджанская довга - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/azerbaidjanskaya_dovga-292061.webp)
У каструлі з товстим дном змішайте домашній кефір, сметану і яйце.
![азербайджанская довга - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/azerbaidjanskaya_dovga-292062.webp)
Додайте борошно, розмішайте за допомогою вилки, щоб не було грудочок.
![азербайджанская довга - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/azerbaidjanskaya_dovga-292063.webp)
Додайте рис з відваром. Долийте в суміш бульйон (загальний обсяг довги до 2х літрів). Поставте на повільний вогонь і добре перемішайте дерев'яною ложкою. Слідкуйте, щоб кефір не згорнувся і не пішов пластівцями.
![азербайджанская довга - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/azerbaidjanskaya_dovga-292140.webp)
Доведіть до кипіння. Продовжуючи перемішувати, додайте зелень.
![азербайджанская довга - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/azerbaidjanskaya_dovga-292141.webp)
Додайте суху м'яту. Варіть ще 5 хвилин - і знімайте з вогню. Остудіть, і тільки тоді посоліть за смаком, а краще нехай кожен посолити у себе в тарілці. Кришкою каструлю Не закривайте аж до повного охолодження.