Рецепт Авголемоно фото

Авголемоно
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі, Птах, Курка, Яйця, Цибуля, Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Класичне грецьке блюдо, що поєднує в собі приємну кислинку лимона, дієтичне м'ясо, рис або пасту. Розповім про цікаве рецепті першого гарячої страви «авголемоно».

У класичному рецепті використовується рис або дрібна паста (Orzo). Суп варто відразу подавати після приготування, прикрасивши його свіжою зеленню. Суп готується дуже просто, проте, найскладніше - це в самому кінці додати яєчно-лимонну суміш в гарячий суп, при цьому інтенсивно збиваючи.

  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Бульйон - 5 склянок
  • Вода - 1 Склянка
  • Рис або орзо - 0, 5 склянки
  • Куряча грудка - 450 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Петрушка - За смаком
авголемоно - фото крок 1
1. Очистіть цибулю і наріжте його дрібними кубиками. Розігрійте каструлю з рослинним маслом і викладіть цибулю, обсмажте його протягом 4-5 хвилин.
авголемоно - фото крок 2
2. В окремій каструлі відваріть до готовності рис або орзо. У каструлю до цибулі влийте бульйон і воду, доведіть до кипіння. Викладіть в каструлю відварений рис або орзо. Наріжте відварну грудку невеликими шматочками і викладіть до решти інгредієнтів. Варіть суп близько 5-8 хвилин, за смаком посоліть і поперчіть.
авголемоно - фото крок 3
3. В окремій мисці збийте курячі яйця до утворення однорідної маси.
авголемоно - фото крок 4
4. Влийте лимонний сік і енергійно перемішайте віночком.
авголемоно - фото крок 5
5. Зніміть суп з вогню і безперервно його помішуючи влийте яєчно-лимонну суміш. Подавайте суп відразу ж, прикрасивши рубаною петрушкою.

Схожі рецепти