Авголемоно
(покроковий рецепт з фото)
Класичне грецьке блюдо, що поєднує в собі приємну кислинку лимона, дієтичне м'ясо, рис або пасту. Розповім про цікаве рецепті першого гарячої страви «авголемоно».
У класичному рецепті використовується рис або дрібна паста (Orzo). Суп варто відразу подавати після приготування, прикрасивши його свіжою зеленню. Суп готується дуже просто, проте, найскладніше - це в самому кінці додати яєчно-лимонну суміш в гарячий суп, при цьому інтенсивно збиваючи.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Бульйон - 5 склянок
- Вода - 1 Склянка
- Рис або орзо - 0, 5 склянки
- Куряча грудка - 450 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Петрушка - За смаком
1. Очистіть цибулю і наріжте його дрібними кубиками. Розігрійте каструлю з рослинним маслом і викладіть цибулю, обсмажте його протягом 4-5 хвилин.
2. В окремій каструлі відваріть до готовності рис або орзо. У каструлю до цибулі влийте бульйон і воду, доведіть до кипіння. Викладіть в каструлю відварений рис або орзо. Наріжте відварну грудку невеликими шматочками і викладіть до решти інгредієнтів. Варіть суп близько 5-8 хвилин, за смаком посоліть і поперчіть.
3. В окремій мисці збийте курячі яйця до утворення однорідної маси.
4. Влийте лимонний сік і енергійно перемішайте віночком.
5. Зніміть суп з вогню і безперервно його помішуючи влийте яєчно-лимонну суміш. Подавайте суп відразу ж, прикрасивши рубаною петрушкою.