Апельсиновий Кердем
(покроковий рецепт з фото)
Раджу вам спробувати апельсиновий Кердем. Виходить щось між джемом і апельсиновим мусом. Дуже смачна штучка! Відмінно зберігається і може радувати вас весь рік.
Апельсиновий Кердем - справжня знахідка для ласунів! І для тих господинь, які люблять готувати десерти і піч солодощі. Цей Кердем можна додавати в усі ваші улюблені домашні солодощі! Також він добре підходить для млинців і оладок. І просто до чаю він теж відмінно піде. Готується легко і швидко. Вам сподобається така незвичайна заготівля. Отже, рецепт апельсинового Кердем - читаємо і запам'ятовуємо!
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 4 штуки
- Апельсин - 3 штуки

Підготуйте всі інгредієнти.

Натріть цедру апельсина так, щоб не дійти до білої м'якоті. Змішайте цедру з цукром і відкладіть в сторону. Потім вичавити сік апельсина, процідіть від м'якоті і кісточок. І змішайте з яйцями. Потім змішайте цукор з цедрою і яйця з апельсиновим соком.

Приготуйте маленьку каструлю, поставте її на середній вогонь і вилийте нашу апельсинову суміш. Додайте вершкове масло і добре перемішайте. Додайте трохи кип'яченої води. Постійно помішуйте. Коли масло розчиниться, Кердем почне згущуватися зверху. Продовжуйте помішувати, поки апельсиновий Кердем не загусне до заварного крему.

Розлийте ще гарячий апельсиновий Кердем по стерилізованих банках. Засукайте і дайте їм самостійно охолонути. Можете опустити в гарячу воду або накрити ковдрою. Відкрита баночка Кердем може стояти в холодильнику близько місяця. Смачного!